Ανάσα για την Δάφνη Καλαβρύτων η κατασκευή χώρου στάθμευσης

Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα το όμορφο χωριό Δάφνη Καλαβρύτων με την στάθμευση των αυτοκινήτων, ειδικά στο κέντρο.Το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες και στις περιόδους των εορτών του Πάσχα των χριστουγέννων και των τριημέρων.

Η χθεσινή απόφαση(3/4) του Δ.Σ του Δήμου Καλαβρύτων, σε θέμα που τέθηκε εκτός ημηρεσίας διάταξης, αναφέρει οτι εγκρίθηκε το ποσό των 12.500 ευρώ για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Δάφνη Καλαβρύτων στην θέση κοτρώνα.Ο χώρος αυτός θα έχει την δυνατότητα να υποδεχθεί έναν αριθμό αυτοκινήτων ικανό να ''ξαλαφρώσει ''τον μοναδικό κεντρικό δρόμο του χωριού ,αρκεί και οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αυτή την επιλογή.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την διάσωση των πλεονεκτημάτων του χωριού που είναι τα πλακόστρωτα,τα καλντερίμια, τα πέτρινα κοινόχρηστα σημεία κ.α'.

Σε όσους έχουν εμπλακεί σε αυτή την προσπάθεια αξίζουν συγχαρητήρια

Για την Δάφνη υπάρχει ένα παλιότερο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ που μεταξύ άλλων γράφει χαρακτηριστικά :

Σήμερα, η Δάφνη, έδρα του Δήμου Παϊων Αχαϊας, είναι μια πανέμορφη και γραφική κωμόπολη, όμως χωρίς δημογραφική ανάπτυξη. Την ίδια πορεία, ακολουθεί και η τουριστική υποδομή, που ίσως είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά της, γιατί ο οικισμός έχει υποστεί τις ελάχιστες αλλοιώσεις, στη γραφικότητα και στο περιβάλλον του.

Ξύλινα μπαλκόνια και θολωτές πέτρινες βρύσες
Οι κατηφορικοί της δρόμοι με τα γραφικά καλντερίμια και σοκάκια ανάμεσά τους, τα πολλά πέτρινα σπίτια που διατηρούν τα ξύλινα μπαλκόνια, τις πόρτες και τα παράθυρά τους, οι πανέμορφες θολωτές πέτρινες βρύσες Αγίας Μαρίνας, Απάνω Βρύση, Παπαδιάς, Λάππα, Αγίου Ανδρέα, διατηρούν την αισθητική ενός παλιού γραφικού χωριού. Κοινό χαρακτηριστικό, η γκρίζα πελεκητή πέτρα, από τα χέρια μαστόρων, που τέτοιοι δεν υπάρχουν πια. Στο σεργιάνι του οικισμού, αλλά και λίγο πιο έξω, παλιά πηγάδια, όπως είναι του Βένη, του Αναγνώστη, της Νικόλενας, τα γραφικά θολωτά γεφύρια, όπως του Τσιάλτα, της Σειρήνας, τα δύο της Λαγκαδιάς, το Τρικάμαρο, τα δεκάδες παλιά πέτρινα αλώνια στους τριγύρω λόφους του χωριού, τα παλιά καμίνια, όπως είναι δίπλα από το γήπεδο του Νικόλα, καθώς και το δημοτικό σχολείο.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.