Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας για τον Νίκο Ρωμανό

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», παραμένει ο Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 22ή μέρα, και καθώς ο ίδιος αρνείται τη χορήγηση ορού, τίθενται πλέον σε κίνδυνο η  λειτουργία ζωτικών οργάνων. Διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Δεν του δίνουν αυτό που δικαιούται από τη στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε γιορτή που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τους τέσσερις κρατούμενους που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για μια απόφαση, εκδικητικού χαρακτήρα, σαφώς ενάντια στον Σωφρονιστικό Κώδικα του 1999 που επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών των κρατουμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εκπαιδευτικές άδειες.

 

Δεδομένου ότι το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, εκτός από δίκαιο, είναι και απολύτως σύννομο, δημιουργεί απορία και οργή η μέχρι τώρα άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να παρέμβει, διασφαλίζοντας το δικαίωμα που ο Ρωμανός διεκδικεί με το ύστατο μέσο, την ίδια του τη ζωή.

 

Για το ίδιο λόγο, τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ο Ηρακλής Κωστάρης είχε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε πολυήμερη απεργία πείνας πραγματοποιώντας και αυτός από την πλευρά του έναν πολιτικό αγώνα. 

 

Η παιδεία είναι δικαίωμα όλων κι όχι απλά αγαθό των λίγων. Ο πολύτιμος θεσμός του σχολείου μέσα στη φυλακή αυτό διαφυλάττει. Ή μάλλον προσπαθεί να διαφυλάξει. Είναι υποκρισία να νομοθετούμε νόμους που στην πράξη ακυρώνουμε.

 

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για να διασφαλιστεί ένα αυτονόητο δικαίωμα και να προστατευτούν η ζωή και η υγεία ενός νέου ανθρώπου αλλά και να τερματιστεί το σκηνικό αστυνομοκρατίας που έχει στηθεί στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Ζητούμε να δοθούν άμεσα, οι εκπαιδευτικές  άδειες στους φοιτητές Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη ώστε να εξασκήσουν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.