Ανακοίνωση του Σωματείου Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας για απλήρωτες εφημερίες

ΣΚΛΑΒΟΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Τους τελευταίους μήνες ζούμε τη συνέχιση μιας τραγωδίας. Οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες έδωσαν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας άφησαν παρακαταθήκη την παράδοση των απλήρωτων εφημεριών. Δυστυχώς η καταστροφή συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή οι ειδικευόμενοι (και όχι μόνο) γιατροί μένουν έξι μήνες απλήρωτοι από τις εφημερίες τους.

Εκτός από λειτουργοί της δημόσιας υγείας, από επιλογή απέναντι στο κύμα μετανάστευσης, είμαστε και άνθρωποι. Ως νέοι και νέες με ανάγκες είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι. Είναι αδύνατον, τόσο για εμάς που ζούμε μόνο από το μισθό μας όσο και για την λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η υπομονή μας λοιπόν τελείωσε. Ήδη όπως έχουμε τονίσει και σε άλλες ανακοινώσεις μας δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κενά στην εκπαιδευτική μας δραστηριότητα και ανεκπλήρωτα αιτήματα. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε όμως ότι είμαστε και σκλάβοι. Με βάση όλα αυτά αν διαπιστώσουμε ότι στις 27 Απρίλη συνεχίζεται η στάση πληρωμών απέναντι μας και δεν καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα μας, καλούμε τους ειδικευόμενους σε επίσχεση εργασίας και δεσμευόμαστε ως σωματείο ότι θα την υπερασπιστούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης.

 

Εκ μέρους της συνέλευσης του Σωματείου Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας

 

Ο πρόεδρος
Χριστοδούλου Παναγιώτης


 

Ο Γραμματέας
Κυριακόπουλος Διονύσης

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.