Άλλος ένας καλαβρυτινός, υποψήφιος πρόσωπο της χρονιάς 2019!

Άλλος ένας συμπατριώτης μας καλαβρυτινός, υποψήφιο πρόσωπο της χρονιάς που μας πέρασε. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Χάμψα, ο οποίος για την πρόσφατη ευρωπαϊκή του διάκριση ανακηρύχθηκε υποψήφιο πρόσωπο της χρονιάς 2019. Η κριτική επιτροπή του Ινστιτούτου “ΠΡΟΣΩΠΑ” πρότεινε τον βραβευμένο αρχιτέκτονα προς ηλεκτρονική ψηφοφορία, μεταξύ των ατόμων που -κατά το απερχόμενο έτος- παρουσίασαν, στον τομέα τους, επιτεύγματα ή δράσεις που επηρέασαν τις εξελίξεις στον κόσμο ή στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Καλαβρυτινός αρχιτέκτονας τιμήθηκε, τον περασμένο Οκτώβριο στην Σλοβενία, με ένα εκ των Βραβείων BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARDS 2019, για το έργο του “Γραμμή - Επίπεδο - Πρίσμα”, που αφορά προσθήκη σοφίτας σε οροφοδιαμέρισμα. Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης κατοικίας στηρίζεται στη θεωρία των μοντέρνων ζωγράφων W. Kandinsky και P. Klee, όπως την ανέπτυξαν στην ιστορική σχολή Bauhaus και όπως την επεκτείνει ο αρχιτέκτονας στην τρίτη διάσταση. Τα βραβεία BIG SEE απονέμονται ετησίως, με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων πρακτικών σχεδιασμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρόνια του θεσμού “ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ” που κάποιος αρχιτέκτονας βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων. Η ψήφος του κοινού καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα, μέχρι τις 29/12. Μπορεί κάποιος να αναδείξει τον Δημήτρη Χάμψα ως πρόσωπο της χρονιάς στην κατηγορία “Εκπαίδευση - Έρευνα - Καινοτομία”, καταχωρίζοντας την ψήφο του στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.prosopaxronias.gr/?section=4722&language=el_GR&itemid1494=4… Η Βραδιά Απονομών, όπως κάθε χρονιά, διοργανώνεται από την εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” και θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Ο Δημήτρης Χάμψας είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Ξάνθης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην “Πολεοδομία-Χωροταξία” και στη “Διαχείριση Μνημείων”. Έχει επί σειρά ετών διδάξει στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο ΤΕΙ Πειραιά το εργαστηριακό μάθημα της “Οικοδομικής”. Σήμερα, σε συνεργασία με τον αδελφό του Νίκο Χάμψα -επίσης μηχανικό- διατηρεί τεχνικό γραφείο, με έδρα τη Σαντορίνη και την Κω, το οποίο δραστηριοποιείται με το σχεδιασμό κτηρίων και εσωτερικών χώρων. Έργα του, με θέμα την κατοικία, ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους και χώρους εστίασης, φιλοξενούνται σε εκθέσεις και εκδόσεις σχετικά με την αρχιτεκτονική, καθώς και στον αρχιτεκτονικό τύπο της χώρας μας και του εξωτερικού. (www.champsas.gr | info@champsas.gr)
https://www.youtube.com/watch?v=dHC87CwItbc  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.