Αλλάζουν οι όροι για τουριστικές επιχειρήσεις. Προς ψήφιση το Νομοσχέδιο - Απλουστεύονται οι διαδικασίες

Με την κατ' άρθρο ψήφιση ολοκληρώνεται σήμερα στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις», που ξεκίνησε χθες.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις όπως, για παράδειγμα, η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης για τα καταλύματα και η κατάταξη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων να γίνεται πλέον από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της δημιουργίας ειδικών τουριστικών υποδομών (τουριστικοί λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, αυτοκινητοδρόμια).

Για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού προτείνεται οριστική επίλυση του θέματος λειτουργίας του συνόλου των αναγνωρισμένων ως υφιστάμενων χιονοδρομικών κέντρων της επικράτειας και των εντός αυτών κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων.

Επίσης, με το νομοσχέδιο επιδιώκεται η προώθηση συγκεκριμένων ειδικών μορφών τουρισμού. Για παράδειγμα, εισάγεται, για πρώτη φορά, πλαίσιο για τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, με δύο τροπολογίες το υπουργείο προχωρεί σε βελτιώσεις σε ό,τι αφορά το πλαίσιο λειτουργίας διαφόρων ειδών τουριστικών επιχειρήσεων.

Πηγή: imerisia.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.