Αλεξοπούλου και Παπαδόπουλος στους Υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Υποθηκοφυλάκειο Καλαβρύτων

Συνάντηση με πρωτοβουλία της Βουλευτού Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου, είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους δύο Υφυπουργούς κκ. Γιώργο Γεωργαντά και Γιώργο Στύλιο, η ίδια η Βουλευτής, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Ανδρέας Οικονόμου και ο Γραμματέα κ. Σταύρος Σταυρόπουλος

Θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η κατάργηση του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων και ο Νόμος 4512 του 2018, καθώς όπως ατυχώς προβλέπεται από τις διατάξεις του, το μόνο Πρωτοδικείο στην έδρα του οποίου δεν θα υπάρχει Υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδος θα είναι το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προετοιμάζει μεταρρύθμιση για την ψηφιοποίηση των κτηματολογίων. Μέχρι όμως αυτό να γίνει πραγματικότητα, μια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων θα δημιουργούσε μεγάλες δυσκολίες για τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης ορεινής περιοχής.

«Κακώς οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, δεν είχαν τότε την προσοχή τους και ψήφισαν ένα νόμο που σήμερα δημιουργεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα για την περιοχή μας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο, θα εργαστούμε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας», δήλωσε η Βουλευτής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.