Με άκαρπες κατά σειρά ψηφοφορίες το 1ο Δ.Σ του Δήμου Καλαβρύτων

Λίγο πριν την έναρξη του σημερινού Δ.Σ και στον διάδρομο του Δημαρχείου, όταν όλοι σχεδόν οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί σύμβουλοι είχαν συγκεντρωθεί, το κλίμα ήταν εξαιρετικό.

Χειραψίες και ευχές ανταλλάσσονταν ανάμεσα σε ανθρώπους απ'όλες τις παρατάξεις, που λίγο-πολύ είναι γνωστοί μεταξύ τους.

Μέχρι την φάση αυτή η αισιοδοξία του θεατή είναι προφανής.

Όταν όμως η διαδικασία της συνεδρίασης άρχισε, σιγά-σιγα η παραταξιακή λογική έκανε την εμφάνισή της και κατάφερε να επιβληθεί στο τέλος ολοκληρωτικά.

Η πρώτη φάση αφορούσε την εκλογή προέδρου του ΔΣ και ο κ.Δημήτριος Κοντογιάννης που προτάθηκε από την συμπολίτευση εξελέγη εύκολα με 15 ψήφους υπέρ ,9 άκυρα και 2 λευκά.

Στην συνέχεια κρίθηκαν οι θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα για τις οποίες μετά από τρεις ψηφοφορίες στη κάθε περίπτωση, τα άκυρα ήταν περισσότερα από τα υπέρ και έτσι απέβησαν άκαρπες.

Ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος κ.Παν Βαρβιτσιώτης έλαβε στην πρώτη και δεύτερη 12 υπέρ και 14 άκυρα. Ενω στην τρίτη 11 υπέρ και 15 άκυρα.

Ο υποψήφιος Γραμματέας έλαβε και στις τρεις 11 υπέρ και 15 άκυρα.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας υπήρξαν ενστάσεις από την αντιπολίτευση σχετικά με τον τρόπο που εξελισσόταν η ψηφοφορία.Δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση με αλληλοκατηγορίες , κομψές και άκομψες ατάκες  . Το πρόβλημα λύθηκε με την συμφωνία όλων για το ποιος θα πρέπει να είναι ο τρόπος στην συνέχεια.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες και αφου δεν συγκροτήθηκε το προεδρείο, δεν υπήρξε συνέχεια ώστε να συζητηθούν τα θέματα των επιτροπών ,οικονομικής και ποιότητας ζωής.

Ορίστηκε νέο ΔΣ την ερχόμενη Κυριακή 14/9 και ώρα 12.00 όπου θα υπάρξει η διαδικασία για τον Αντιπρόεδρο και τον γραμματέα από την αρχή και αν και αυτή αποβεί άκαρπη τότε ο πλειοψηφών της μείζονος αντιπολίτευσης ορίζεται Αντιπρόεδρος και η συμπολίτευση ορίζει τον γραμματέα.

Μετά απ όλα αυτά ο αρχικά αισιόδοξος θεατής μετατράπηκε σε προβληματισμένο για το μέλλον πολίτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.