Αίτημα για ελεύθερη παρακολούθηση της παρέλασης στην Πάτρα !!!!!

Παρέμβαση στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια σχετικά με τις «καγκελόφρακτες» παρελάσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, κάνει με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Στην επιστολή του, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Αλεξόπουλος ζητά από τον κ. Κικίλια να σταματήσει πλέον να παρουσιάζεται το φαινόμενο των κλειστών με κάγκελα και κενών δρόμων από πολίτες, που δεν περιποιούν τιμή σε όλους αυτούς που έδωσαν αγώνες για την ελευθερία μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει πως «όλοι θα πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτή η ημέρα για το Ελληνικό Έθνος και τους Έλληνες πολίτες, και να συνεισφέρουμε στο να αποκτήσει πάλι την εορταστική ατμόσφαιρα, που είχε ακόμα και από τα χρόνια της κατοχής όταν κάποιοι τολμηροί Έλληνες πατριώτες ξεκίνησαν να την τιμούν».

Και καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης, λέγοντας πως το Υπουργείο πρέπει να μεριμνήσει ώστε κανένα σημείο των δρόμων που θα παρελάσουν οι συμμετέχοντες και τα παιδιά μας, να είναι κενό και σιδηρόφρακτο.

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής μας Εορτής την 28η Οκτωβρίου θεωρώ σκόπιμο να σας γνωστοποιήσω τις απόψεις μας.

Τα τελευταία χρόνια, μετά από συγκεκριμένες τακτικές συγκεκριμένων ομάδων, ελήφθησαν αυστηρά μέτρα από τις αστυνομικές αρχές κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου σας, προκειμένου να μην υπάρχουν επεισόδια κατά την διάρκεια των παρελάσεων.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχτηκε τα μέτρα αυτά δε συνεισφέρουν στον σκοπό της τελετής, δηλαδή στην απόδοση τιμής σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στον ναζιστή κατακτητή για να έχουμε σήμερα μία ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν αποκλεισμό με σιδερένια κιγκλιδώματα και αστυνομικές δυνάμεις, σε μεγάλο τμήμα του μήκους ανάπτυξης της παρέλασης, με αποτέλεσμα τόσο οι γονείς που αποκλείονται ή δυσκολεύονται να καμαρώσουν τα παιδιά τους που παρελαύνουν, όσο και οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι των φορέων που παρίστανται στην παρέλαση, να έχουμε έντονο προβληματισμό και βέβαια να αισθανόμαστε άβολα τουλάχιστον, σε σχέση με την παρουσία μας και το αν η εκδήλωση εν τέλει επιτυγχάνει τον σκοπό της, ή απλά διοργανώνεται εθιμοτυπικά, δημιουργώντας όμως πλείστες ερμηνείες και διενέξεις με την συγκεκριμένη εικόνα που παρουσιάζει.

Κύριε Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι όλοι θα πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτή η ημέρα για το Ελληνικό Έθνος και τους Έλληνες πολίτες, και να συνεισφέρουμε στο να αποκτήσει πάλι την εορταστική ατμόσφαιρα, που είχε ακόμα και από τα χρόνια της κατοχής όταν κάποιοι τολμηροί Έλληνες πατριώτες ξεκίνησαν να την τιμούν.

Πιστεύουμε ότι στα μέτρα που το Υπουργείο σας θα λάβει, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε κανένα σημείο των δρόμων που θα παρελάσουν οι συμμετέχοντες και τα παιδιά μας, να είναι κενό και σιδηρόφρακτο.

Όλοι μας οφείλουμε να αποδώσουμε την τιμή που ανήκει σε όλους αυτούς που έδωσαν πραγματικούς, ιερούς και ανιδιοτελείς αγώνες για την ελευθερία μας».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.