Στο Αίγιο η νέα Ιατρική Επιτροπή για εξέταση υπερήλικων οδηγών – Ενημέρωση με SMS για παραλαβή νέων διπλωμάτων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του πολίτη δημιουργεί και νέα Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ) με έδρα το Αίγιο, ώστε να μην χρειάζεται να προσέρχονται στην Πάτρα για να εξεταστούν οι υπερήλικες οδηγοί από τις περιοχές της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων.

Πρόκειται για την δεύτερη Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε και λειτουργεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας από την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες ιατρικής εξέτασης μεγάλης ηλικίας οδηγών κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

«Δίνουμε ως Περιφέρεια ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, κάτι που άλλωστε είναι προτεραιότητά μας από την πρώτη στιγμή. Είμαστε αρωγοί δίπλα στους πολίτες και αυτός είναι ο σκοπός μιας Περιφερειακής Αρχής, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και μέσα από πρωτοβουλίες και σκληρή δουλειά να δίνουμε λύσεις σε αυτά και να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Αχαΐας λειτουργεί μία ΔΙΕ στην Πάτρα, η λειτουργία της επιτροπής στο Αίγιο αναμένεται να ικανοποιεί τα αιτήματα για ιατρική εξέταση των υπερήλικων οδηγών της περιοχής ταχύτερα, ευκολότερα με λιγότερη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις».

Επισημαίνεται ότι οι εκκρεμούσες αιτήσεις από την περιοχή ευθύνης της Υπηρεσίας Μεταφορών Αιγίου ήταν 160 σε σύνολο (Πάτρα, Αίγιο, Κεφαλονιά) 700 περίπου και πλέον εστάλησαν για διεκπεραίωση στην νεοσυσταθείσα Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.

Η λειτουργία της επιτροπής θα γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη της υπηρεσίας Μεταφορών-Επικοινωνιών Αιγίου, οι συνεδριάσεις της θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο κτίριο του Π.Ε.Δ.Υ. Μονάδα Υγείας Αιγίου, Κλεισούρας 1, πλησίον του 1ου Λυκείου Αιγίου.


 

Σύστημα αυτόματης ειδοποίησης μέσω κινητού η παραλαβή νέων διπλωμάτων


 

Παράλληλα, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια που γίνεται για την κατά το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, καθιερώνει πιλοτικά σύστημα αυτόματης ειδοποίησης για την παραλαβή των εκτυπωμένων αδειών οδήγησης (διπλώματα) μέσω SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε πως «γίνεται μια σημαντική προσπάθεια βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους πολίτες, παρά τη σημαντική έλλειψη προσωπικού και την μη κινητοποίηση του κεντρικού κράτους για την ενίσχυση με υπαλλήλους. Η προσπάθεια που γίνεται έχει μία δυναμική και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και αναλόγως θα συνεχίσουμε».

Έτσι, από εδώ και πέρα προς αυτό το σκοπό:

α) Στις αιτήσεις για την έκδοση άδειας οδήγησης για οποιοδήποτε σκοπό, είτε αυτές γίνονται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε μέσω των σχολών οδήγησης, θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται το κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου ώστε να ειδοποιείται αυτόματα σε αυτό για την παραλαβή του διπλώματος .

β) Η παραλαβή των έτοιμων διπλωμάτων θα γίνεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από ώρας 8.30 έως 11.00 ώστε και οι πολίτες να παραλαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία τα διπλώματά τους και να εξοικονομείται χρόνος.

γ) Η Περιφέρεια εξετάζει την αξιοποίηση της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών και σε άλλα αντικείμενα που αφορούν την συναλλαγή με τους πολίτες, με σκοπό τα προφανή οφέλη που αναμένεται να προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.