Αγροτικά: Με συντελεστή 13% τα κέρδη από αγροτική ατομική επιχείρηση

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τον τρόπο φορολόγησης αγροτών, έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων που είχε δεχθεί το υπουργείο Οικονομικών από φορείς των αγροτών, που ήθελαν να υποβάλουν τροποιητικές δηλώσεις, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έδωσε χρήσιμες κατευθύνσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της κ. Σαββαΐδου τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή 13% υπό την προϋπόθεση ότι τα πωλούμενα προϊόντα παράγονται αποκλειστικά από τον πωλητή τους-παραγωγό και δεν έχουν υποστεί μεταποίηση (στην έννοια της μεταποίησης δε συμπεριλαμβάνεται η απλή συσκευασία).

Στην περίπτωση ωστόσο που ο παραγωγός των παραπάνω προϊόντων πωλεί (λιανικώς ή χονδρικώς), παράλληλα με τα δικά του, και προϊόντα που έχει προμηθευτεί από άλλους παραγωγούς, τότε θεωρείται ότι ασκείται παράλληλα επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα και για τα έσοδα αυτά (δηλαδή για τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση προϊόντων τρίτων, και μόνο για αυτά) εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 26% – 33% (ανάλογα τα κέρδη).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.