Άγγελος Τσιγκρής: «Τραγικές οι ελλείψεις στα νοσοκομεία Πάτρας, Αιγίου, Καλαβρύτων και Κάτω Αχαΐας…»

Με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία Πάτρας, Αιγίου, Καλαβρύτων και Κάτω Αχαΐας ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται τους τελευταίους, κυρίως, μήνες στα νοσοκομεία της Πάτρας, του Αιγίου, των Καλαβρύτων και της Κάτω Αχαΐας.

Η κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εγχειρήσεις των ασθενών γίνονται με δυσκολία.

Συγκεκριμένα, μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται σε αναλώσιμα και νοσηλευτικά υλικά έως και φάρμακα.

Παράλληλα, σε πολλές κλινικές, ακόμα και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη κρεβατιών, με αποτέλεσμα ασθενείς να αναγκάζονται να νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα, με κίνδυνο της υγείας, τόσο των ιδίων, όσο και των υπολοίπων ασθενών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί των νοσοκομείων μας καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όμως οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι μεγάλες.

Ο τομέας της δημόσιας υγείας στην Αχαΐα νοσεί και μόνο με τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καταφέρνει να πάρει παράταση ζωής...»._

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.