Άγγελος Τσιγκρής: Η αύξηση του ΦΠΑ καθιστά απρόσιτα τα φροντιστήρια στους οικονομικά ασθενέστερους

Με αφορμή την πρόβλεψη του νέου Μνημονίου για επιβολής ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκτίναξη του ΦΠΑ στα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εκμάθησης ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από το 0 στο 23% είναι μία φορολογική επιβάρυνση που θα αποδειχθεί δυσβάσταχτη για την ελληνική κοινωνία.

Αντί να επενδύουμε στη γνώση και να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά, δημιουργούμε προσκόμματα για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την καθιστούμε απρόσιτη για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Η επιβολή του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ θα αυξήσει τα δίδακτρα και θα ανατρέψει τους οικογενειακούς προγραμματισμούς, στερώντας από μεγάλο αριθμό παιδιών τη δυνατότητα επιπλέον μόρφωσης.

Οι θιγόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση είτε λόγω της απώλειας πελατών είτε λόγω της απορρόφησης του φόρου που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των εσόδων τους και μοιραία στην απώλεια θέσεων εργασίας…»._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.