Άγγελος Τσιγκρής:Αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας, ασχολούνται με την πολιτική τους επιβίωση!

Με αφορμή τις ζυμώσεις με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η κοινωνία υποφέρει από την πολυετή λιτότητα και τα βαθιά αντικοινωνικά μέτρα του τρίτου μνημονίου, η Κυβέρνηση και όσοι βουλευτές τη στήριξαν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, ασχολούνται με τον εκλογικό νόμο και με την πολιτική τους επιβίωση.

Ψάχνουν απεγνωσμένα να "πιάσουν στασίδι" και στην επόμενη Βουλή.

Ασχολούνται αποκλειστικά με την πολιτική τους επιβίωση, αδιαφορώντας για την επιβίωση των χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων που τους λεηλάτησαν το πενιχρό εισόδημα.

Οι συντάξεις ήταν κόκκινη γραμμή και σήμερα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, αφού οι χαμηλοσυνταξιούχοι τελικά έγιναν οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο.

Οι μειώσεις που φέρνουν τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, πλήττουν έναν στους δύο συνταξιούχους που άμεσα βλέπει από αυτόν το μήνα τις αποδοχές του να μειώνονται.

Εκτός από το "ψαλίδι" στο μέρισμα, τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, μειώσεις θα υποστούν και άλλες κατηγορίες συνταξιούχων, όπως οι χήροι, οι διαζευγμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.

Από την άλλη μεριά, πιο τσουχτερή γίνεται η εξαγορά των πλασματικών ετών, ενώ οι αυστηροί περιορισμοί στην εργασία των συνταξιούχων θα συρρικνώσει περαιτέρω το εισόδημα.

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες συνταξιούχοι διαπίστωναν έκπληκτοι ότι έλαβαν το μισό του μηνιαίου εισοδήματός τους, καθώς έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν εισέπραξαν ούτε την επικουρική, η οποία πιστώθηκε στις 4 Ιουλίου.

Έτσι από τον Ιούλιο οι επικουρικές δίνονται ψαλιδισμένες, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ σε 158.000 συνταξιούχους ενώ το τσουνάμι περικοπών σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα, εφάπαξ και συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ θα επηρεάσει συνολικά 1.086.000 συνταξιούχους επί συνόλου 2,4 εκατομμυρίων.

Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν για μία ακόμη φορά και πραγματικά αναρωτιέται κανείς, αν μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, θα επιβεβαιωθεί έστω και μία προεκλογική της δέσμευση!

Μετά την εξαπάτηση, των αγροτών, των γιατρών, των δικηγόρων, των εμπόρων, των φαρμακοποιών, των μικρομεσαίων, τώρα η Κυβέρνηση εξαπατά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και ο καθένας θα θερίσει τα αποτελέσματα του βίου και της πολιτείας του!

Η κοινωνία διαθέτει μνήμη, αλλά κυρίως τα ονόματα και τις διευθύνσεις αυτών στους οποίους θα στείλει το λογαριασμό...»._

 

_____________________________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.