Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση ανάγκη συντήρησης του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας…»

Με αφορμή την άμεση και επιτακτική ανάγκη συντήρησης και ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» της Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» είναι ένα ιστορικό, πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό κόσμημα για την Πάτρα και την Αχαΐα. 
 
Με 148 έτη ζωής και ιστορίας, έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “Μνημείο της Νεότερης Ελλάδος”  από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
 
Η εμβληματική του αρχιτεκτονική και η λεπτομέρεια με την οποία έχει φιλοτεχνηθεί, το καθιστούν μοναδικό. Ο συμβολισμός του για την Πάτρα και την Αχαΐα ολόκληρη είναι υψηλός και ανεκτίμητος. 
 
Δυστυχώς, η φθορά του χρόνου, η ανεπάρκεια στη φροντίδα του, η έλλειψη πρωτοβουλιών συντήρησης και οι κατά καιρούς βανδαλισμοί, το καταδικάζουν σε καθημερινή παρακμή. 
 
Όπως γίνεται κατανοητό, πρέπει να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του θεάτρου, ενώ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και κορυφαίων προδιαγραφών. 
 
Με σεβασμό στην ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για τη σωτηρία του πολιτιστικού μνημείου και διαχρονικού συμβόλου της Πάτρας…»._

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.