ΑΧΑΙΑ: Ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τη γη μέσα από τα χέρια τους δεκάδες αγρότες

Ο λόγος για δεκάδες αγρότες στην Αχαΐα οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους και τα στρέμματα που έχουν στην ιδιοκτησία τους λόγω χρεών στον ασφαλιστικό τους ταμείο, στον ΟΓΑ.

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για κατασχέσεις και ήδη έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια, δεσμεύοντας τους λογαριασμούς τους και μη αφήνοντας τους να πάρουν τις όποιες επιδοτήσεις δικαιούνται.

Πρόκειται για δεκάδες αγρότες που οφείλουν εισφορές στον ΟΓΑ και οι οποίοι μπορεί να είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις των χρεών τους, πληρώνοντας με δόσεις, όμως οι καταστάσεις είναι τέτοιες για τον αγροτικό κόσμο που πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε αυτές.

Έτσι, με κατασχέσεις απειλούνται αρχικά αγρότες που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ, με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) να έχει ήδη κινήσει  τη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Εφόσον η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει, οι αγρότες που χρωστούν χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, θα έρθει η στιγμή, με μαθηματική ακρίβεια, που θα χάσουν τα κτήματα τους με επικείμενες κατασχέσεις του κράτους ή θα αναγκαστούν να τα πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα χρέη που τους βαραίνουν.

 

 

πηγή: patrasevents.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.