Αχαΐα - Αγωνία για 10.500 νεφροπαθείς

Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία 10.500 νεφροπαθών σε ολόκληρη την χώρα και εκατοντάδων από την Αχαΐα και γενικότερα την Δυτική Ελλάδα, που δίνουν μάχη για να πείσουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Προμηθειών Χρήστο Γιάνναρη, να βάλει προδιαγραφές στην προμήθεια των ειδικών φίλτρων που χρησιμοποιούν οι νεφροπαθείς, αλλά όλες τους οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό.

«Η υγεία μας κινδυνεύει και ο λόγος ποιος είναι; Να γλιτώσει το κράτος 10 λεπτά, γιατί τόση είναι η διαφορά. Αν όμως σπάσει ή κοπεί το φίλτρο κακής κατασκευής, ποιος θα απολογηθεί; Ποιος τιμωρήθηκε όταν ασθενής στο νοσοκομείο του Πύργου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, επειδή έσπασε την ώρα της αιμοκάθαρσης το φτηνό φίλτρο και έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος;

Γιατί τόσο καιρό δεν παρεμβαίνει ένας εισαγγελέας, να ελέγξει τι συμβαίνει και ποιος ζημιώνει την υγεία;»

Αυτά τα ερωτήματα έθεσε στο «patrastimes.gr», ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Ελλάδας, Γρηγόρης Λεοντόπουλος, που αριθμεί 10.500 ασθενείς με τους 5.000, που επισκέπτονται δημόσια νοσοκομεία, να θέτουν σε κίνδυνο πλέον την υγεία τους, ενώ από τις 15 Ιανουαρίου ανάλογη θα είναι η εικόνα και για τους υπόλοιπους που σήμερα εξυπηρετούνται από ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντόπουλο, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο της Πέμπτης, έχουν λάβει δέσμευση από τον υπουργό υγείας, ότι θα υπάρξει νέα μικρή παράταση στο ζήτημα, όμως τα πρώτα δημόσια νοσοκομεία, ήδη διενήργησαν διαγωνισμούς με τις νέες εντολές και τα φίλτρα που προμηθεύτηκαν είναι χωρίς προδιαγραφές με μοναδική προτεραιότητα, να είναι 10 λεπτά φθηνότερο το κομμάτι και αυτό θα το πράξουν και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας, δημόσια και ιδιωτικά, γιατί ειδάλλως οι υπεύθυνοι θα διώκονται από το νόμο, όσο και να διαμαρτύρονται γιατροί και ασθενείς.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
16 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.