Α.Ο Σκεπαστού κατά Νίκου Σφαραγγούλια με σκληρή ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Ο Σκεπαστού με την οποία βάλλει κατά του δημοτικού συμβούλου κ. Νικολάου Σφαραγγούλια. Τα παράπονα που διατυπώνονται στην εν λόγω σκληρή ανακοίνωση οφείλονται στην απαξιωτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου σε βάρος του αθλητικού σωματείου που έγινε κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ και αφορούσε την χρηματοδότηση των δύο αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητας του δήμου Καλαβρύτων. Περιληπτικά αναφέρουμε ότι ενώ η χρηματοδότηση δεν συμπεριλαμβανόταν εμφανώς στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτή εισηγήθηκε από τον δημ σύμβουλο κ. Φλογερά, ο οποίος να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα είναι και μέλος του Δ.Σ της αθλητικής ένωσης Καλαβρύτων. Η πρότασή του φυσικά ‘’έγερνε ‘’προς όφελος της ομάδας που εκπροσωπούσε και από το σύνολο των 10.000 ευρώ που ‘’κρατάει’’ στον ανάλογο κωδικό του ο δήμος πρότεινε, 7000 για τα Καλάβρυτα και 3000 για το Σκεπαστό. Ακολουθώντας δηλαδή μια παράδοση που έχει δημιουργηθεί από την εποχή Λαζουρά και η οποία είναι φορτωμένη με τις γνωστές πολιτικές της παραπομπές τις οποίες καταδίκασαν οι δημότες στις πρόσφατες εκλογές με την ψήφο τους. Στο σημείο εκείνο ο κ. Σφαραγγούλιας πρότεινε κάτι ακόμα καλύτερο για την ομάδα των Καλαβρύτων διαμορφώνοντας το ποσό σε 8000 προς 2000 χρησιμοποιώντας για να στηρίξει την παρέμβασή του ατεκμηρίωτα και υπερβολικά επιχειρήματα,(π.χ 200 παιδιά) από την μια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από την άλλη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση. Διαβάστε την ανακοίνωση του Α.Ο Σκεπαστού που ακολουθεί, η οποία πέραν της αφορμής έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι σημαίνει ιδέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τι σημαίνει σεβασμός στους ανθρώπους που την υπηρετούν.
''Δεν είναι στην φιλοσοφία μας και σπάνια λειτουργούμε αντιπαραθετικά ακόμη και όταν θίγονται συμφέροντα μας.
Όταν όμως σε οποιοδήποτε σωματείο με το όποιο έργο ή την ιστορία που διαθέτει δεν αποδίδεται ο σεβασμός που του αξίζει και ως φορέας υποτιμάτε, η κάθε διοίκηση υποχρεούται να τον υπερασπιστεί και να διαμαρτυρηθεί.
Και αναφερόμαστε στην τελευταία δημοτική συνεδρίαση του δήμου όπου εκτός ημερησίας διατάξεως τέθηκε το θέμα οικονομικής στήριξης των αθλητικών σωματείων.
Στην εισήγηση του θέματος από τον κ. Φλογερά όσον αφορά το ύψος της επιχορήγησης (7.000,00€ στην ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και 3.000,00€ στον ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ) και την υποστήριξη από αρκετούς σύμβουλος μη φέροντας αντίρρηση, ζητώντας το λόγο ο αντιδήμαρχος κ. ΣΦΑΡΑΓΓΟΥΛΙΑΣ και στο 181° λεπτό (live διαδικτυακή μετάδοση από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS) της συνεδρίασης ανέφερε:
΄΄Επειδή για το προηγούμενο θέμα.. την πρόταση του κ. φλογερά. Επειδή όλοι ξέρουμε το έργο που γίνεται στα παιδία μας εδώ στο στάδιο Καλαβρύτων από την ομάδα και από το στάδιο θα ήθελα για λόγους δικαιοσύνης και αναλογικότητας το ποσό την πρόταση που έκανε ο θύμιος να την τροποποιήσουμε με. Και τι ήθελα να πω , στο δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων η ομάδα της ΑΕ Καλαβρύτων δραστηριοποιούνται 10 δράσεις …200 παιδιά πιστεύω και στο Σκεπαστό μόνο μία δράση. Ποδόσφαιρο στο οποίο είναι στη Γ κατηγορία , μαζεύονται κει πέρα 10 παιδιά, 10 μεγάλοι άνθρωποι καθόλου παιδιά σχεδόν και πάνε και κάνουν το χόμπι τους για μένα . θα ήθελα λοιπόν αν υποτεθεί ότι έχουμε το ποσόν των 10.000 € και αποφασίσουμε σήμερα ότι το διαθέτουμε να πάει να είναι αναλογικά να είναι 8.000,00€ στην ένωση και 2.000€ στο Σκεπαστό. Νομίζω πως είναι δίκαιο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουνε τα δυο σωματεία΄΄. (καταγράφηκαν τα παραπάνω όπως ακριβώς ειπώθηκαν προς αποφυγή παραποιήσεως και διαφορετικής κατανόησης)
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε κ. ΣΦΑΡΑΓΟΥΛΙΑ για 2-3 πραγματάκια , και αρχίζοντας από τον βασικό απαράβατο κανόνα της δημοκρατίας .«Η χρηστή διοίκηση πηγάζει μέσα από την ακρόαση του διοικούμενου» .
Και ξεκινώντας ας συστηθούμε για το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε .
Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην κοινωνία μας και οι ικανότητες σας δεν είναι καθόλου ανεπαρκείς για να κατανοήσετε πράγματα .θα θέλαμε να σας τονίσουμε κ. δημοτικέ σύμβουλε πως εδώ στο Σκεπαστό υπηρετούμε και εμείς μια ιδέα .Την ιδέα του αθλητισμού με ότι απορρέει μέσα από αυτό.
Ως φορέας λειτουργούμε πέρα για πέρα νομιμότατα και στο πλαίσιο του κάθε κανόνα είτε από τον νόμο περί ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων είτε από το καταστατικό , είτε από κάθε οδηγία που θέτει η ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Αχαΐας όπου υπαγόμαστε.
Ζητούμε οικονομική στήριξη από τον δήμο δεν την ζητούμε για τον φορέα την ζητούμε για να καταφέρουμε να υπηρετήσουμε την ιδέα και μέσα από την ευγενή, την ωφέλιμη ,την ηθική ,υπηρέτηση της ιδέας εξυπηρετείτε και ο φορέας.
Ως διοίκηση λοιπόν από πλευρά σας ουδέποτε μας ρωτήσατε για τις ανάγκες του σωματείου αλλά ούτε και για το έργο που παράγουμε τρεις δεκαετίες σχεδόν , αλλά ούτε και διαβάσατε προφανώς ( αν τα διαβάσατε θεωρείτε πως σας λέμε ψέματα) τα δεκάδες αιτήματα που καταθέτουμε περιοδικά στο δήμο μας και αναφερόμαστε στις ανάγκες και τις δράσεις μας μια προς μια.
Πως λοιπόν καταθέτετε άποψη για το διαμοιρασμό του χρήματος όλων μας ,όλων των φορολογούμενων όταν θεωρητικά δεν έχετε άποψη για το πώς λειτουργούμε το τι παράγουμε και το τι ανάγκες έχουμε.
Γιατί απαξιώνετε και την Γ κατηγορία αλλά και την ομάδα και τα ίδια τα παιδιά λέγοντας πως απλά μαζεύονται κάποιοι μεγάλοι άνθρωποι (σχεδόν καθόλου παιδιά ) οι οποίοι κάνουν το χόμπι τους!!!
Σας ενημερώνουμε κ. σύμβουλε πως η ΄Γ κατηγορία της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ διαθέτει δυο ομίλους με συμμετοχή 16 ομάδων και με όσον κόσμο (παράγοντες παίκτες φιλάθλους ,χορηγούς ) μπορεί να κρύβεται στα ΄΄ παρασκήνια ΄΄ προφανώς και όλος αυτός ο κόσμος δεν κάνει απλά το χόμπι του. Συμμετέχει σε μια διαδικασία παραγωγής αθλητικού έργου με πολύ κόπο και πολύ χρήμα αλλά και άφθονο χρόνο που δεν υπάρχει. Στο ίδιο μήκος κύματος λειτουργούμε και εμείς με ευλάβεια και με απαράβατους κανόνες.
Όσον αφορά τους ΄΄ μεγάλους ανθρώπους ΄΄ δεν θα αναφέρουμε (θα ήταν τουλάχιστον βλακώδες να εκμεταλλευτούμε ονόματα για να πείσουμε ) το αγωνιστικό δυναμικό με τις ηλικίες σε αυτό το γραφόμενο. Στην διάθεση σας αλλά και του καθενός η λίστα με τα ενεργά δελτία οποιαδήποτε στιγμή.
Όταν μιλάτε για αναλογικότητα και δικαιοσύνη τι ακριβώς εννοείτε. Κοστολογείτε τις δράσεις ή απολογείστε για τα έξοδα του ενός ή του άλλου σωματείου. Και αφού το κάνετε καλό θα είναι να μην χάνετε η έννοια της δικαιοσύνης.
Δέκα δράσεις μπορεί να κοστίζουν πολλά παραπάνω από την μια ή και το αντίθετο. Και για παράδειγμα αναφέρουμε πως την περίοδο 2017-2018 οι ανάγκες, μετακίνησης, διοικητικές (ανάγκες στην ΕΠΣ, αγορά εξοπλισμού, συναντήσεις με διοικήσεις άλλων σωματείων , εκδηλώσεις κ.τ.λ.) και ποδοσφαιρικές μεταφορές ( καθώς οι παίκτες μας είναι ντόπιοι απαιτούνταν 4 με 5 αυτοκίνητα κάθε δεύτερη Κυριακή) της ομάδας άγγιξαν τα 12.500 km + διαιτησίες+ εξοπλισμό + φαρμακείο + φυσιοθεραπείες κ.λ.π
Γιατί εμάς επαναλαμβάνουμε δεν μας ρωτήσατε ούτε για προϋπολογισμό ούτε για απολογισμό μας .
Να σας ενημερώσουμε επίσης πως δεν λειτουργούμε ποτέ σε ότι πράξουμε με κανένα ανταποδοτικό όφελος.
Και να μην ξεχνάμε πως εσείς δηλώνατε την εξωστρέφεια πέρα της βάσεως του δήμου όντας βέβαιος για τις σκέψεις σας και τον προγραμματισμό σας. {Είμαι βέβαιος ότι σύντομα μια νέα αρχή θα γίνει ορατή και θα αφορά ολόκληρη την ορεινή επαρχία ,ολόκληρο τον δήμο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.( Συνέντευξη σε Καλάβρυτα ΝΕΤ 20/04/2019)]
Και βεβαίως δικαιούστε την άποψη σας αλλά όταν θέτουμε τον εαυτό μας σε επιλογή μέσω εκλογικής διαδικασίας υποχρεούμαστε η άποψη μας να πηγάζει από τους διοικούμενους, αφού τους αφουγκραστούμε όλους . Φορείς και φυσικά πρόσωπα.
Μπορείτε να καταθέτετε την άποψη σας στο γήπεδο ή στο καφενείο αλλά, και πάλι προσεκτικά. Δικαίωμα σας. Όχι όμως από θεσμική θέση απροκάλυπτα στο οικονομικό μέρος χωρίς να γνωρίζεται αν ματώνουμε κυριολεκτικά για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας αυτό που έχουμε αναλάβει. Μπορείτε να πληροφορηθείτε από τον πρόεδρο (ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ) της ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ την υπέρβαση που κάνει το Σκεπαστό για να καταφέρει να συμμετέχει στην διαδικασία του πρωταθλήματος.
Και δεν το κάνουμε ούτε η διοίκηση ούτε οι παίκτες πάντα από χόμπι .Το χόμπι είναι ελεύθερη επιλογή και οριοθετείτε κατά θέληση. Οι μικρότεροι που το κάνουν έχουν ποικίλους λόγους που το πράττουν αλλά πάνω από όλα έχουν μεράκι, όρεξη θέληση και αγάπη για αυτό που κάνουν . Εμείς οι μεγαλύτεροι είτε διοίκηση είτε χορηγοί είτε απλοί υποστηρικτές το κάνουμε για τον αθλητισμό (με όλα τα ωφέλει που συμπεριλαμβάνονται) και πάνω από όλα ως παρακαταθήκη στους επομένους.
Πιστοποίηση μας για τα παραπάνω δεν είναι άλλοι παρά οι συμπαραστάτες μας. Οι συμπολίτες μας ψηφοφόροι αυτού του δήμου και αρωγοί διαχρονικά στην κάθε μας προσπάθεια. Προφανώς δεν κοροϊδεύουμε κανέναν και μας βοηθά γιατί τον πλανέψαμε, αλλά γιατί αξιολογεί το έργο μας και επικροτεί την προσπάθεια μας συμμετέχοντας.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον. Κ δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την οικονομική επιχορήγηση που διέθεσαν στο σωματείο μας και να αναφέρουμε πως η παραπάνω διαμαρτυρία δεν αφορά το ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν παρά το προσβλητικό σκεπτικό και την απαξιωτική έκφραση προς τον κόπο μας το έργο μας και την ιστορία του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ .
Και προς αιτιολόγηση της παραπάνω διαμαρτυρίας μας, το πράττουμε γιατί το οφείλουμε για όλα τα παρακάτω (επανάληψη μιας παρελθοντικής δημοσίευση μας ελάχιστα τροποποιημένης και ο νοών νοείτω ).
Για αυτούς που είναι εκεί .
Για αυτούς που προσπαθούν.
Για αυτούς που αρνούνται την βόλτα για χάρη του ΄΄ χόμπι τους ΄΄.
Για αυτούς που χάνουν το μεροκάματο.
Για αυτούς που μένουν αδιάβαστοι.
Για αυτούς που ματώνουν και πονούν.
Για αυτούς που δεν χειροκροτούνται όσο αξίζουν.
Για αυτούς που το σφύριγμα του διαιτητή αποτελεί κανόνα.
Για αυτούς που μπορεί να χάνουν στο αποτέλεσμα, αλλά κερδίζει ο αθλητισμός και η κοινωνία μας μέσα από αυτούς.
Για αυτούς που παίζουν δίκαια ,που δεν πτοούνται που αγωνίζονται με πάθος με αυταπάρνηση με ζήλο με αποφασιστικότητα με πειθαρχεία με αυτοθυσία με ήθος , με σεβασμό προς τον συμπαίκτη τους , προς τον αντίπαλο, προς τον διαιτητή προς τον φίλαθλο.
Για αυτούς που μετά από όλα αυτά πως γίνεται να χάνουν!!!!!
Για αυτούς που ο γιατρός έγινε η παρέα τους και το δεκανίκι συντροφιά τους.
Για αυτούς που ξεχνιούνται από αυτούς που έχουν χρέος να τους θυμούνται.
Για αυτούς που η ματιά τους παραμένει ΄΄ ατόφια ΄΄ ατενίζοντας το μέλλον σε καινούργιες πορείες, στα ίδια μονοπάτια αλλά με διαφορετικά από τα ΄΄ χθεσινά βήματα ΄΄
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.