Α.Ο.Σκεπαστό – Α.Ε.Καλαβρύτων - Κάποτε ήταν η ''μητέρα των μαχών''

Συμβαίνει σε όλες τις χώρες ,συμβαίνει σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Τα τοπικά ντέρμπι έχουν ξεχωριστή ποδοσφαιρική και κοινωνική παρουσία.

Την Κυριακή στις 15.00 στο Γήπεδο του Σκεπαστού θα αναμετρηθούν οι δυο τοπικές ομάδες. Αν κάποιος κάνει το λάθος και βγάλει συμπέρασμα από τον βαθμολογικό πίνακα, τότε μπορεί να εκπλαγεί από τον ίδιο τον αγώνα.

Αυτά τα παιχνίδια κρύβουν δυσκολίες και θέλουν συγκέντρωση και πολύ προσοχή για να βγεις νικητής.

Το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι σε καμιά περίπτωση το αποτέλεσμα,μόνο η διαδικασία και η συμβίωση των αθλητών και των φιλάθλων στον ίδιο χώρο πριν και μετά το ΠΑΙΧΝΙΔΙ...αυτό είναι ο στόχος.

Ένα παιχνίδι (το ποδόσφαιρο ) που έχει χρησιμοποιηθεί για να γαλουχεί κυρίως τους νέους σε μια πολεμική ατμόσφαιρα και μια ψεύτικη δημιουργία ,όπου η συνολική εικόνα είναι να ξεγελάσεις τον αντίπαλο ,να προσποιηθείς τον τραυματία να σκεφτείς και να παίξεις ''βρώμικα''εκτός φάσης,να κερδίσεις με κάθε τρόπο χρόνο σε βάρος του αντιπάλλου. Είναι ένα παιχνίδι που ο νικητής είναι τα πάντα και ο χαμένος τίποτα. Είναι ένα παιχνίδι που αν δεν κερδίσει κανείς τότε πρέπει να γίνουν μαθηματικοί υπολογισμοί για να χαρεί κάποιος .

Ας μείνουμε στο ότι είναι ένα παιχνίδι και ας εκμεταλλευτούμε επί τέλους την πραγματική χαρά του αθλητισμού που δίνει η ίδια η προσπάθεια για νίκη και τίποτα περισσότερο.

Ο βασικός πιθανόν λόγος που το Ολυμπιακό ιδεώδες στήθηκε ( από τους Αρχαίους Έλληνες) πάνω σε ατομικά και όχι ομαδικά αθλήματα,ήταν η προσπάθεια να περιλαμβάνει μόνο την ευθεία ικανότητα του αθλητή και τίποτα άλλο.

Καλό αγώνα και στις δυο ομάδες !!!

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.