Α Κατσανιώτης για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Τι είπε για τα νοσοκομεία Καλαβρύτων και Κλειτορίας

«Με έκπληξη άκουσε η Βουλή τον αναπληρωτή Υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, να λέει ότι το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας είναι από… τα καλύτερα που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών και στελέχωσης! Προφανώς ο κ. Ξανθός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα. Αυτό αποδείχτηκε εξάλλου και από το γεγονός ότι δεν είχε τίποτα να πει και να απαντήσει σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που του έθεσα για τα προβλήματα του χώρου Υγείας στην Αχαΐα. Μετά από αυτά, φοβάμαι ότι οι δύσκολες μέρες θα γίνουν δυσκολότερες, αφού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ακόμα… κάνει το αγροτικό της».

 

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, την κατάληξη της επίκαιρης ερώτησης που έκανε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στη Βουλή προς τον αν. Υπουργό Υγείας, κατά την οποία έθεσε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του νομού.

 

Ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε ότι τα προβλήματα στην Υγεία εντείνονται και αποκτούν εκρηκτικό χαρακτήρα, λόγω της διαρκώς μειούμενης χρηματοδότησης, ενώ ως ενδεικτικά παραδείγματα ανέφερε:

 

• Την εικόνα που παρουσιάζει το τμήμα ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και των λειτουργικών προβλημάτων. «Με μόλις δύο χειριστές και ένα μηχάνημα τεχνολογίας 2000 με προβλήματα στη λειτουργία του και αδυναμία κάλυψης όλων των περιπτώσεων, το τμήμα καλείται να εξυπηρετήσει 61 ασθενείς υπό θεραπεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 42 καρκινοπαθείς να βρίσκονται στην εξοντωτική λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες στο ΠΓΝΠ και να εξουθενώνονται σωματικά και ψυχικά» σημείωσε.

 

• Το ζήτημα χρηματοδότησης και στελέχωσης στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», ιδιαίτερα ενόψει της νέας πτέρυγας που αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους. «Η ορθοπεδική κλινική αδυνατεί να κάνει εφημερίες για παράδειγμα» τόνισε, προσθέτοντας ότι η νέα πτέρυγα θα είναι χωρίς προσωπικό.

 

• Τις σοβαρές ελλείψεις στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου, αλλά και την παντελή έλλειψη ακτινολόγου στα Καλάβρυτα

 

• Τη σοβαρή υποστελέχωση του Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας, το οποίο εξυπηρετεί 53.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες είναι το μοναδικό ιατρικό κέντρο σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, επωμιζόμενο τεράστιο βάρος. Εκτός λειτουργίας παραμένει το μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ η κτιριακή συντήρηση και καθαριότητα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις… πλάτες των εργαζομένων.

 

Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης έθεσε τη γενική εικόνα και σε άλλα Κέντρα Υγείας, κάνοντας λόγο για νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό που εργάζονται σε μόνιμη υπερωριακή βάση με εφημερίες, που αγγίζουν ακόμη και τις 48 ώρες συνεχούς υπηρεσίας, ενώ εδώ και 6 μήνες δεν έχουν πληρωθεί ούτε μία από τις υπερωρίες αυτές. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΚΥ Κλειτορίας, το οποίο μάλιστα παρέμεινε κλειστό το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και δόθηκε πρόγραμμα εφημεριών μόνο για τις πρώτες 14 ημέρες του Ιουνίου, διότι μέχρι τότε και μόνο καλύπτονται» υπογράμμισε.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.