Α. Κατσανιώτης: «Η αριστερή διακυβέρνηση, όντως θα μείνει στην ιστορία. Αλλά… ως μαύρη κηλίδα!»

 «Αυτός ο προϋπολογισμός, ως επιστέγασμα όσων έχουμε ζήσει από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά, είναι η καλύτερη απόδειξη πως αυτή η αριστερή διακυβέρνηση, όντως θα μείνει στην ιστορία του τόπου. Ως μια μεγάλη μαύρη κηλίδα…».

Με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, αφενός γιατί οι πολίτες έχουν ήδη αντιληφθεί την εξαπάτηση και εκφράζουν την οργή τους και αφετέρου γιατί δεν υπήρξε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία, αριστερή διακυβέρνηση που δημιούργησε ανάπτυξη και επεδίωξε την βελτίωση των οικονομικών δεικτών μέσω αύξησης του ΑΕΠ

«Η αριστερή συνταγή είναι γνωστή: Φτώχεια για όλους! Αυτή η συνταγή όμως δεν θα αντέξει πολύ σε αυτό τον τόπο» υπογράμμισε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι σύντομα, τα μεγάλα βάρη που θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, θα κληθούν να αναλάβουν όσοι πιστεύουν στην παραγωγή πλούτου, την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και γενικότερα, στις αξίες και τα ιδανικά του ελεύθερου κόσμου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ακόμα ότι όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει, επιχειρώντας να «ισοφαρίσει» την δική της καταστροφική πολιτική με τα αρνητικά όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου, δεν θα τα καταφέρει.

«Ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν είναι στο χέρι της να θέτει τα όρια της σύγκρισης. Αυτά τα όρια τα θέτει η λογική, τα θέτει και ο λαός. Και ο λαός συγκρίνει το πέρυσι με το φέτος. Το “πού ήμουν χθες” και το “πού είμαι σήμερα”. Αυτό λέει η λογική. Και τη λογική, όσο και να θέλει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να την διαστρέψει» τόνισε συγκεκριμένα.

Και ο βουλευτής, θύμισε σε όλους, σε ποιο σημείο βρισκόταν η χώρα ακριβώς πριν ένα χρόνο, (επιστροφή στην ανάπτυξη, πρωτογενές πλεόνασμα, σταθερή κάμψη της ανεργίας), τονίζοντας ότι μπορεί όλα αυτά να μην είχαν γίνει πλήρως αντιληπτά στην σκληρά πληττόμενη επί πέντε χρόνια ελληνική κοινωνία, ωστόσο οι Έλληνες είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τη βελτίωση και ότι κανένας δεν αμφισβητούσε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ενώ η συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους γινόταν για την προληπτική γραμμή στήριξης. «Είχαμε καταφέρει να κάνουμε την αρχή. Και ο κ. Τσίπρας κατάφερε να δώσει τέλος σε αυτή την αρχή, εκμεταλλευόμενος το μεγάλο αίτημα για συναίνεση, ένα χρόνο πριν, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και δεν ήταν ένα τέλος στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά στις θυσίες και τους κόπους των Ελλήνων. Ένα τέλος που έφερε το «σχέδιο Σόϊμπλε» στον ορίζοντα και έθεσε αμφίβολη την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ένα τέλος με capital controls. Με σχεδιασμούς για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και συζήτηση για αλλαγές στον ΦΠΑ και την προσθήκη άλλων φόρων» σημείωσε.

Σε αντιδιαστολή με εκείνη την ανοδική πορεία της χώρας, ο κ. Κατσανιώτης παρουσίασε στοιχεία του πρώτου προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης. «Η λιτότητα αυξάνεται τουλάχιστον κατά 6 δις ευρώ μέχρι τέλος του 2016. Οι οφειλές του κράτους στους πολίτες παρουσιάζονται αυξημένες κατά 60% το 2015 σε σχέση με το 2014 και επιπλέον, ρητά και ξεκάθαρα, ο προϋπολογισμός αναφέρει πως οι εκταμιεύσεις θα γίνονται ανάλογα με τις ταμειακές ανάγκες του κράτους. Επιπλέον, η Αριστερή κυβέρνηση, που έταξε κοινωνική δικαιοσύνη και το ότι θα έβαζε τέλος στα μνημόνια, αυξάνει τα πάντα. Τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, τα ασφάλιστρα, τις εισφορές, το αγροτικό πετρέλαιο… Ποιός ξέρει τι άλλο περιμένει τους πολίτες, από μια κυβέρνηση που είναι συνεπής στη λογική της αύξησης των φόρων, του μοιράσματος της φτώχειας και των υποσχέσεων; Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, η αύξηση των φόρων και η προσπάθεια εξίσωσης όλων των πολιτών προς τα κάτω, όντως είναι Αριστερή πολιτική. Ως προς αυτό το στοιχείο, η σημερινή κυβέρνηση είναι συνεπής στην ιδεολογία της.

Είναι επίσης συνεπής στα ψέματα. Θυμάστε εκείνη την υπόσχεση για την 13η σύνταξη; Χάθηκε πια… Οι συνταξιούχοι πλέον, δεν περιμένουν τη 13η σύνταξη, φοβούνται για το αύριο! Οι περικοπές ήδη ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν, ενώ το ΕΚΑΣ «κουρεύεται» και χάνεται για τους πιο πολλούς. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Και φυσικά, ο προϋπολογισμός δεν έχει καμία αναπτυξιακή διάσταση. Σε αυτό το επίπεδο, η ιδεοληπτική απέχθεια της Αριστεράς στην παραγωγή νέου πλούτου, συναντάει την ανικανότητα και την απόλυτη άγνοια, ακόμα και ως προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι του νέου μνημονίου που υπέγραψε» τόνισε, μιλώντας για έναν προϋπολογισμό – αποκάλυψη, που καταρρίπτει όλους τους μύθους που καλλιέργησε ο κ. Τσίπρας για να ανέλθει στην εξουσία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.