90 χρόνια φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων! Δείτε τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που θα συμμετέχει

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων , το 2016 μπαίνει στο ενενηκοστό έτος της λειτουργίας της. Στην μακρόχρονη πορεία της αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Καλαβρυτινής κοινωνίας στον μουσικό-εκπαιδευτικό –ψυχαγωγικό τομέα. Λαμπρύνει με την παρουσία της όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου και παρουσιάζει συναυλίες με ξεχωριστή μουσική ταυτότητα, και εκπροσωπεί μουσικά το Δήμο εντός και εκτός Καλαβρύτων.

Έτσι το καλοκαίρι αυτό θα παρουσιαστεί μια ξεχωριστή μουσική πρόταση που ετοιμάστηκε με φροντίδα και σκληρή δουλεία από τον Μαέστρο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής. Οι εμφανίσεις σε τοπικές εορτές ξεκίνησαν με την λιτάνευση των εικόνων της Αγίας Μαρίνας στην Γουμένισσα και της Αγίας Παρασκευής στο Κρυονέρι .

Η πρώτη συναυλία είναι στις Βλασία στις 27 Ιουλίου και συγκεκριμένα στην κατασκήνωση Ροδέα. Εκεί θα παρουσιαστεί ένα νεανικό μουσικό πρόγραμμα που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί κατασκηνωτές.

Σημαντική είναι η επομένη παρουσία της που θα πραγματοποιηθεί εκτός του Δήμου Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα η Φιλαρμονική ,θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2016 που πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης . Στα πλαίσια του «3ου Αντάμωμα Φιλαρμονικών» η Φιλαρμονική μας θα δώσει στη κεντρική πλατεία της Μεσσήνης στις 29 Ιουλίου.

Η επόμενη συναυλία είναι προγραμματισμένη στις 6 Αυγούστου στην Κατώ Βλασία.

Στις 7 Αυγούστου η κεντρική πλατεία της Κλειτορείας θα πλημυρίσει από μουσικούς καθώς η Φιλαρμονική του δήμου Καλαβρύτων θα συμπράξει με την Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας < Ιωάννης Κοκονέτσης> σε μια μεγάλη συναυλία με κοινό μουσικό πρόγραμμα .

Ξεχωριστή είναι η επόμενη παρουσία στις 11 Αύγουστου ,καθώς μετά από την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού , με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος για την βραβευμένη ποιήτρια Βούλα Μέμου η Φιλαρμονική θα επενδύσει μουσικά αυτή την μοναδική βραδιά.

Η καθιερωμένη συναυλία στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων θα έχει εορταστικό χαρακτήρα για τα ενενήντα χρόνια λειτουργιάς της Φιλαρμονικής .Θα πραγματοποιηθεί στην κάρδια του καλοκαιριού στις 15 Αύγουστου με ένα πρόγραμμα που καλύπτει μεγάλο μέρος του μουσικού ρεπερτορίου .

Την αμέσως επόμενη μέρα 16 Αύγουστου η ομάδα θα βρεθεί στο δημοτικό διαμέρισμα της Δάφνης που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια παράδοση εμφανίσεων που έχουν μεγάλη ανταπόκριση στους φιλόξενους κατοίκους .

Ο μαρτυρικός Δήμος Χορτιάτη στην Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό . Εκεί στις 31 Αύγουστου με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την Σφαγή του Χορτιάτη (2 Σεπτεμβρίου 1944), η Φιλαρμονική του Μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων θα αποτίσει δια μέσου της Μουσικής αλλά και του Ποιητικού Λόγου φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Η τελευταία εμφάνιση για το καλοκαίρι του 2016 είναι στην Μονή Λαζαριστών με την συμμετοχή στο Brass Festival .Ο φημισμένος καλλιτεχνικός χώρος θα φιλοξενήσει την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων για συναυλία την 1 Σεπτεμβρίου .

Το γεμάτο μουσικό καλοκαίρι του 2016 ,που με πολύ κόπο αλλά και μεγάλη αγάπη για την μουσική και την προσφορά διαμέσου αυτής στο κοινωνικό σύνολο ,ετοίμασαν ο Μαέστρος και οι Μουσικοί της Φιλαρμονικής. Θεωρούμε ότι θα ανταποκριθεί στις πολιτιστικές ανάγκες του τόπου. Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις είναι η δύναμη μας για να συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.