200 χρόνια από το 1821 και υπάρχουν ακόμα πατρίκιοι και πληβείοι στα Καλάβρυτα;

Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο άρθρο σύμφωνα με το οποίο, "μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις, σε επίπεδο χώρας αλλά και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πρόκειται να γίνει στη Μονή Αγίας Λαύρας, στο Εθνικό Μνημείο των Αγωνιστών που βρίσκεται στον χώρο".

Επίσης ότι, "για την εκδήλωση αυτή θα υπάρχει εμπλοκή της Κυβέρνησης μέσω της Γιάννας Αγγελοπούλου η οποία συντονίζει τη διαδικασία, ενώ από πλευράς του δήμου, ενημέρωση και συμμετοχή θα υπάρξει μέσω του συντονιστή του δημάρχου Ανδρέα Φούρα".

"Ο Δήμος Καλαβρύτων, εκτός από τις δύο αυτές κεντρικές εκδηλώσεις, σχεδιάζει και τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της πρώτης πόλης στη χώρα (22/3/1821;;;;).

Σε επίπεδο Δήμου δημιουργούνται δύο επιτροπές. Μία εκτελεστική η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό και το συντονισμό της διοργάνωσης και μια τιμητική με προσωπικότητες υψηλού κύρους!!! οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα υποστηρίξουν τη συνολική προσπάθεια.

Ο κ. Φούρας θα έχει κομβικό ρόλο λόγω της γνωριμίας του με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου από το 2004, ενώ μαζί με τον κ. Φούρα στις επιτροπές θα είναι και σημαντικές προσωπικότητες καταγόμενοι από το Δήμο Καλαβρύτων, αλλά και επιφανείς καλαβρυτινοί δημότες!!!!

Στη σύνθεση θα μετέχουν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων κ. Θεοδ. Νασιώτης καθώς και η διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Σπήλαιο Λιμνών Καστριών."

Αφού επισημάνουμε ότι η ταπεινή μας γνώμη είναι ότι οι καλαβρυτινές προσωπικότητες υψηλού κύρους, οι επιφανείς καλαβρυτινοί δημότες και οι λοιποί μετέχοντες των επιτροπών πρέπει κατ’ ελάχιστο να γνωρίζουν ότι η απελευθέρωση της πρώτης πόλης στη χώρα, δηλαδή των Καλαβρύτων, έγινε στις 21/3/1821 και όχι στις 22/3/1821, θα θέσουμε κάποια ερωτήματα και καλούμε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, να πάρει θέση και να απαντήσει σ’ αυτά.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα τα παραπάνω είναι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ή ειλημμένες αποφάσεις του Δημάρχου Καλαβρύτων. Αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό είναι ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι επίσης αρμόδιος και καλείται να απαντήσει, ποιες επιτροπές έχουν οριστεί αν έχουν οριστεί, τι αρμοδιότητες θα έχουν και ποιοι είναι οι... “επιφανείς καλαβρυτινοί” που θα τις στελεχώσουν.

Εμείς γνωρίζουμε την εισήγηση του Δημάρχου Καλαβρύτων στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/9/2019, που είχε πει ότι: “...ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των πολιτιστικών δράσεων, με εξέχουσα (δράση) τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα ανατεθούν στους δημοτικούς συμβούλους, Κώστα Κούκιο και Λεωνίδα Βασιλόπουλο”.

Έχει αλλάξει κάτι από τότε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.