2 take away - Νασιώτης με επαίνους, αιχμές, "απειλές" και υστερόγραφο με... επιβραβεύσεις!

Ανακοίνωση προς τα μέσα, για ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τα πρόσφατα test covid-19 που έγιναν στο Δήμο Καλαβρύτων, έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων κ. Θεοδ. Νασιώτης. Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο test covid-19 που έγινε στην πόλη των Καλαβρύτων,  με ιδιαίτερη αναφορά στην υπευθυνότητα αυτών που προσήλθαν για να κάνουν το test και ιδιαίτερα στους νέους, αλλά και με σαφείς αιχμές για την πλειοψηφία των επαγγελματιών της πόλης των Καλαβρύτων οι οποίοι δεν προσήλθαν, απειλώντας τους; μάλιστα ότι ..........το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...... όπως λέει και η παροιμία. Δεν είδαμε όμως καμιά ιδιαίτερη αναφορά για όσους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης δεν έκαναν το test, εκτός και αν το έκαναν όλοι... Δεν παραλείπει να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κκ Ιερώνυμο που βρέθηκε πρόσφατα θετικός στον κορονοϊό προτρέποντας όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του να απομονωθούν για 14 ημέρες. Επίσης, δεν είδαμε να κάνει καμία ιδιαίτερη αναφορά στην ανεύθυνη συμπεριφορά του κκ Ιερώνυμου το καλοκαίρι, τόσο κατά τη θεία λειτουργία του δεκαπενταύγουστου στο Μέγα Σπήλαιο, όσο και κατά την επίσκεψή του σε χωριά του δήμου μας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας παρά τις σαφής οδηγίες του ΕΟΔΥ... Τέλος δεν παραλείπει να επιβραβεύσει και το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλο επειδή με δική του πρωτοβουλία αντί για 100 rapid tests για covid- 19 που είχαν αρχικά ζητηθεί, ο Δήμος Καλαβρύτων προμηθεύτηκε 200. Ακολουθεί η ανακοίνωση Νασιώτη:

1. Τελειώσαμε λοιπόν με τα test covid- 19 στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας, καμαρώσαμε σαν γύφτικα σκερπάνια ότι κάναμε το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει, δείξαμε το ενδιαφέρον μας για το πόπολο και........περιμένουμε τα αποτελέσματα. 

Και εδώ κλείνει η αυλαία του "πολιτικού" σκέλους αυτής της δράσης.

Ερχόμαστε τώρα στο ουσιαστικό. Το ιατρικό και πρακτικό μέρος όλης αυτής της ιστορίας.

Γιατί κάναμε τα tests; Τι προσφέρουν στην κοινότητα (έξω από το κουτσομπολιό ποιος είναι θετικός); Τι συμπεράσματα βγαίνουν από όλη αυτή τη δράση;

Στόχος είναι ο εντοπισμός τυχόν ασυμπτωματικών ασθενών με κορωνοϊό, και η αποτύπωση της διασποράς της νόσου. Δηλαδή η επιδημιολογική κατάσταση του δήμου μας τη συγκεκριμένη στιγμή, που θα χρησιμεύσει σαν σημείο αναφοράς για την επιδημιολογική επιτήρηση για covid-19 στο άμεσο μέλλον.

Έχουμε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα που θα μας δώσει μία όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του Δήμου μας που αφορά την πανδημία. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να κάναμε tests σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου μας.

Δύο παρατηρήσεις που η καθεμία δημιουργεί ή τουλάχιστον σε μένα δημιούργησε αντικρουόμενα συναισθήματα.

Η πρώτη : Είδα να προσέρχονται και να κάνουν test οι φοιτητές μας. Παιδιά συνδημοτών μας, που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ασυμπτωματικοί, και ήρθαν να περάσουν στον τόπο τους την καραντίνα. Και αυτό για να προφυλάξουν τους γονείς τους, τους παππούδες τους από ενδεχόμενη λοίμωξη (αν είναι φορείς) από τον ιό. 

Γι' αυτό όταν μιλάμε για ανευθυνότητα των νέων θα πρέπει να το σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές πριν ξεστομίσουμε κάποιες λέξεις εναντίον τους. Τουλάχιστον για τους δικούς μας νέους.

Η δεύτερη: Δεν είδα να προσέρχονται για να κάνουν test οι επαγγελματίες της πόλης μας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (τιμητικών για αυτούς και μπράβο τους). Και δεν μιλάω για τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή τα τροποποίησαν για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά για εκείνους που και στο πρώτο και στο τωρινό lockdown τα μαγαζιά τους ήταν και είναι ορθάνοιχτα, τα κέρδη τους πολλαπλάσια, και η καθημερινή επαφή τους με όλους εμάς δεδομένη.

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Το κράτος υποχρεώνει αυτούς τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους τους να βγάζουν κάρτα υγείας με πλήθος εξετάσεων όπως ακτινογραφία θώρακος, mantoux, vidal κλπ. Τώρα σε αυτή την πανδημία αφήνει στο απυρόβλητο από πλευράς εξετάσεων όλους αυτούς. Περίμενα από τους ίδιους την ευαισθησία και για τον εαυτό τους, και για όλους εμάς, να είναι οι πρώτοι που θα έρχονταν για εξέταση. Φαίνεται όμως ότι η πιθανότητα ενός θετικού δείγματος και η απώλεια των κερδών από την επίπτωση που θα είχε στα μαγαζιά τους ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τους έκανε να μην πατήσουν το πόδι τους στο χώρο εξέτασης. Με άλλα λόγια το κέρδος πάνω από όλα. Το κέρδος (όχι η επιβίωση) πάνω από τη ζωή.

Επειδή όμως εγώ βάζω τη δική μου τη ζωή και τη ζωή των συνδημοτών μου πάνω από το δικό τους κέρδος, να έχουν υπόψιν τους ότι .......... το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...... όπως λέει και η παροιμία.

2.  Έρχομαι τώρα στο δεύτερο θέμα που πληροφορήθηκα χθες αργά το βράδυ. Ότι ο μητροπολίτης μας ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και είναι σε οίκοι νοσηλεία με ήπια συμπτώματα.

Πρώτα από όλα να δώσω στον Σεβασμιότατο τις πιο θερμές μου ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Είναι νέος υγιής και είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσει γρήγορα.

Πιστεύω ότι Σεβασμιότατος σε συνεργασία με το ΕΟΔΥ θα έχουν αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών του για να μην υπάρξει διασπορά της νόσου. 

Όσον αφορά το Δήμο μας τώρα, γιατί σε άλλους Δήμους είναι άλλοι οι υπεύθυνοι, μία παράκληση.

Όσοι ήρθατε σε επαφή με το Σεβασμιότατο, μείνετε σπίτι σας για 14 ημέρες. Απομονωθείτε όσο μπορείτε για να προφυλάξετε τους δικούς σας ανθρώπους. Αν εμφανίσετε συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια και λοιπά) απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.

Και πάλι περαστικά Σεβασμιότατε.

   

Υ.Γ.: Την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καλαβρύτων θα προμηθευτεί 200 rapid tests για covid- 19. Είχα ζητήσει 100 αλλά με πρωτοβουλία και απόφαση του Δημάρχου κ. Θανάση Παπαδόπουλου ο Δήμος θα προμηθευτεί άλλα 100 τα οποία θα διαθέσει στο νοσοκομείο Καλαβρύτων. Είναι μία πολύ καλή ενέργεια του Δημάρχου γιατί τις ανάγκες της πόλης μας τις γνωρίζει πολύ καλύτερα ο Δήμος από την κεντρική εξουσία.

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.