13ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα 2014.Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα γενικότερα, μετά την μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών από όλο των κόσμο.Έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των απανταχού της γης Καλαβρυτινούς, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών.
Η τοπική κοινωνία προετοιμάζεται και προσφέρει φιλοξενία υψηλού επιπέδου σε κάθε επισκέπτη, ιδιαιτέρως στους καλεσμένους Χορευτικούς Συλλόγους.
Οι διοργανωτές φροντίζουν για ένα πλούσιο πρόγραμμα, εκτός των παραδοσιακών εκδηλώσεων, με επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών και το Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά και στα Μοναστήρια μας, την Αγια Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. Επίσης επίσκεψη στον τόπο Θυσίας των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αλλά και το μοναδικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Τις εκδηλώσεις, πέρυσι, του 12ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος συμμετείχαν χίλιοι χορευτές και τις παρακολούθησαν περισσότερα από 10.000 άτομα, ενώ προβλήθηκαν από δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικούς αλλά και Πανελλήνιας εμβέλειας.
Ημέρα 1η Παρασκευή 22 Αυγούστου. Στην Κλειτορία.
Άφιξη των προσκεκλημένων στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, υποδοχή, τακτοποίηση στα ξενοδοχείο, ξενάγηση στην πόλη.
Απόγευμα. Ώρα 7,00 μ.μ πρώτη εκδήλωση, στην κεντρική πλατειά της Κλειτορίας.
Συγκέντρωση των χορευτικών ώρα 7,00μ.μ με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών στην Μαθητική Εστία Κλειτορίας και πατινάδα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί το χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακή ορχήστρα. Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση όλων των χορευτικών, θα γίνει παρουσίαση χορών ανά περιοχή, με την ορχήστρα σας η CD. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και τους συμμετέχοντες συλλόγους, ανταλλαγή αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός ελεύθερος για όλους μέχρι αργά, μετά τα μεσάνυχτα
Προβλέπετε να συμμετέχουν περισσότερα από 4.000 άτομα.
Ημέρα 2η Σάββατο 23 Αυγούστου. Στα Καλάβρυτα.
Πρωί. Ώρα 10:30 επίσκεψη όλων των Συλλόγων στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τις 13 Δεκεμβρίου του 1943 σχετική ομιλία, και κατάθεση στεφάνων. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Επίσκεψη στα Ιστορικά Μοναστήρια, το Μέγα Σπήλαιο και την Ι.Μ. Αγίας Λάβρας, να δείτε και να θαυμάσετε το αυθεντικό Ιστορικό Λάβαρο που σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821.
Το απόγευμα ώρα 6:30 συγκέντρωση στην πλατεία Χελμού όλων των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών και πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί «Ο ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ» όλων των χορευτικών μαζί με χορούς από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακή ορχήστρα.
Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση όλων των χορευτικών, θα ακολουθήσει η παρουσίαση χορών ανά περιοχή., με την ορχήστρα σας η CD.
Αμέσως μετά χαιρετισμοί επισήμων και τους συμμετέχοντες συλλόγους, ανταλλαγή αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός για όλους μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Προβλέπεται να συμμετέχουν περισσότερα από5.000 άτομα.
Ημέρα 3η Κυριακή 24 Αυγούστου.
Ώρα 8:00 π.μ. Εκκλησιασμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας. Ξενάγηση στο Μουσείο της Ι.Μ.
Τέλος εκδηλώσεων. 

Ο πρόεδρος του Π.Σ.
Αθανάσιος Φραντζής

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.