12 λαϊκά Καλαβρυτινά Παραμύθια του 19ου αιώνα από το Βιλαέτι των Καλαβρύτων.

Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών της Ιωάννας-Μαρίας Γιακουμάκη . Τα Μαγγάνια των Ανεράιδων και άλλα Καλαβρυτινά Παραμύθια.

12 λαϊκά Καλαβρυτινά Παραμύθια του 19ου αιώνα από τοΒιλαέτι των Καλαβρύτων.
Εκδόσεις Χρυσομηλιά.
 
 
 

  Το βιβλίο περιέχει 12 Παραμύθια της περιοχής των Καλαβρύτων και του Χελμού, παλιά, από τότε που κάθε περιοχή είχε τα δικά της παραμύθια, τα οποία μεταφερόντουσαν από γενιά σε γενιά, προφορικά, με τις "φυσικές" μικρές παραλλαγές που ακολουθούν κάθε προφορική παράδοση.

   Από τότε που δεν είχε ακόμη ξεκινήσει η σύγχρονη ομογενοποίηση, σε παγκόσμια κλίμακα, των παραμυθιών και της παιδικής διασκέδασης και μπορούσε κανείς να διακρίνει, ακόμη και μέσα από τις μικρές παραλλαγές των παραμυθιών, τις διαφορές, από τόπο σε τόπο, στη ζωή των ανθρώπων εκείνων των εποχών.
  Καλό σας ταξίδι σ' αυτό το μαγικό κόσμο των παραμυθιών...
 

Οι μαγεμένες κόρες του κάστρου.
Εκδόσεις Χρυσομηλιά.
 ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΕΛΓΙΝ ΤΟ 1801
 
Ήταν τόσο ηλιόλουστη η μέρα! Η μικρή Ελευθερία κοίταξε έξω από το παράθυρό της τον καταγάλανο φωτεινό ουρανό, αναστέναξε βαθιά και αμέσως γύρισε και έπιασε από το ράφι το ξύλινο κάστρο της. Κατέβασε προσεκτικά το αγαπημένο της παιχνίδι, στρώθηκε στο πάτωμα και άρχισε μονολογώντας να ξετυλίγει το κουβάρι της ίδιας πάντα ιστορίας- μα δεν άντεξε περισσότερο από λίγα λεπτά! Έτρεξε όπως έκανε κάθε φορά που δεν είχε σχολείο και που ο ουρανός ήταν φωτεινός, να κουλουριαστεί σαν τη γάτα τους τη Ρόδω, στα πόδια της γιαγιάς της. Αμέσως, εμφανίστηκε ...
- Η Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη, είναι εκπαιδευτικός-λαογράφος και ερευνήτρια 
σύζυγος του Δημήτρη Γρίβα (δικηγόρου) από την Κερπινή Καλαβρύτων.
 
 
 
 
 
 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.