1.800 μετανάστες σήμερα στην Αθήνα. Δραματικά τα στοιχεία του ΟΗΕ για τις μεταναστευτικής ροές προς την Ελλάδα

Με αφορμή το γεγονός που παρουσίασαν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία 1.800 μετανάστες έφτασαν το πρωί στον Πειραιά με πλοίο από τη Μυτιλήνη, παρουσιάζουμε τη δήλωση που έκανε ο ο Αχαϊός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

«Αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασαν πρόσφατα τη βαθιά τους ανησυχία για τους αριθμούς - ρεκόρ των απελπισμένων προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν που φτάνουν στο ελληνικό νησί της Λέσβου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια.

Ο Adrian Edwards, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Γενεύη δήλωσε την Τρίτη ότι στα ελληνικά νησιά φτάνουν περίπου 600 πρόσφυγες τη μέρα, με τους μισούς να καταλήγουν στη Λέσβο, που αδυνατεί να χειριστεί αυτήν την έντονη ροή παράνομων μεταναστών.

Οι αφίξεις στην Λέσβο αυξάνονται σταθερά μήνα με το μήνα: Από 737 τον Ιανουάριο έφτασαν τις 7.200 τον Μάιο ενώ, όπως επισημαίνει ο Edwards, οι νέες αφίξεις ασκούν σημαντική πίεση στις υπηρεσίες και τους πόρους του νησιού.

Η μεταναστευτική μας πολιτική στερείται τεχνογνωσίας, φιλοσοφίας, ιδεολογίας, έμπνευσης και αποτελεσματικότητας.

Η χώρα μας διαχρονικά διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς.

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι η χώρα μας, ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζει πόσοι μετανάστες ζουν -νόμιμα ή παράνομα- στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να αναχαιτίσει τις στρατιές των εξαθλιωμένων μεταναστών που περνούν από τα ανατολικά -χερσαία και θαλάσσια- σύνορά μας.

Τις συνέπειες της προχειρότητας αυτής η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας τις βιώνει με τρόπο δραματικό…»._

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.