1ος ποδηλατικός αγώνας και πρώτη ποδηλατική πορεία Καλαβρυτινών μαθητών.

Στις 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση του 1ου ποδηλατικού αγώνα για μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου Καλαβρύτων. Η έννοια των αγώνων αυτών δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά ο αθλητισμός και  η επαφή των παιδιών με το μέσο που λέγεται ποδήλατο που όλες οι προηγμένες χώρες έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους.

Οι αποστάσεις που θα χρειαστεί να καλύψουν οι ποδηλάτες θα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και θα είναι 3000 μ, 1000μ, και 400 μέτρα με άγνωστη, για την ώρα, αφετηρία και τερματισμό το δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων. 
Η δράση αυτή θα διοργανωθεί από το κέντρο παιδιού και σίγουρα με την απαιτούμενη βοήθεια από την τοπική αστυνομία, ώστε να διασφαλιστεί η διαδρομή κατά την ώρα των αγώνων.
Πριν από αυτό το γεγονός και εντός του σχολικού έτους, στις 4 Ιουνίου, μια επίσης σημαντική δραστηριότητα, με πρωτοβουλία του δημοτικού σχολείου Καλαβρύτων, είναι αυτή που θα ‘’οδηγήσει’’ τους μικρούς μαθητές στο να πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά μια ποδηλατική πορεία κυκλοφοριακής αγωγής εντός της πόλης.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι τα παιδιά σε πραγματικές συνθήκες και τεχνικούς ‘’κινδύνους’’ να μάθουν τα περί της ασφαλούς κίνησης στους δρόμους, είτε με ποδήλατα είτε πεζά. 
ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.