''Ώρα'' που είναι..ας σκεφτούμε !! ή (όλα μοιάζουν μαγικά είναι όμως;)

(Γράφει ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος). Το σενάριο δεν αφορά τα τοπικά δεδομένα των Καλαβρύτων και ........κάθε συσχετισμός είναι αυθαίρετος..!!!

Τόσο η δυσανεξία στην αλήθεια και η προσπάθεια κάλυψής της, όσο και η επίπλαστη αλλά πάντα χρήσιμη, για πολιτικούς σκοπούς, αγκαλιά με την δημιουργία κραυγαλέων εντυπώσεων που απευθύνονται προς το εκλογικό σώμα ,πάντα και παντού ενεργοποιούν ανάλογες δράσεις.
‘’Χρυσό’’ περιτύλιγμα, αυθαίρετες εφευρέσεις ιστορικού περιεχομένου που έχουν την δυνατότητα με ευκολία να ‘’τρυπούν’’ και να φτάνουν στο συναίσθημα, υπόγειες διαβολές για ομάδες ανθρώπων που αντιδρούν και εκφράζουν την γνώμη τους και άλλα παρόμοια εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό της παραπλάνησης.
Παραπλάνηση που αφορά την εξασφάλιση ενός προφίλ με σκοπό την απόκτηση μιας θεσάρας στον πολιτικό - επιχειρηματικό στίβο. 
Οι πολιτικοί συσχετισμοί, το εκλογικό σύστημα από την μια και η ‘’άμορφη μάζα’’ των ψηφοφόρων  από την άλλη, ανοίγουν την όρεξη και επιβάλλουν κάποιες φορές το επιχείρημα της  δημιουργίας κρυφών συνεργασιών μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής για την αντιμετώπιση πιθανού ισχυρού αντιπάλου.
Μια προσφιλής και πάγια τακτική είναι η έγκαιρη, σχετικά με τον πολιτικό χρόνο, δόμηση ενός ‘’πόλου’’, ο οποίος ενδεχομένως  απαιτηθεί να πυροδοτηθεί την κατάλληλη στιγμή.
Φυσικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων που άπτονται της δημοκρατικής συμμετοχής συνδυασμών στην όποια εκλογική διαδικασία, δεν εννοώ την υγιή και αυτονόητη δημιουργία τέτοιων ρευμάτων, μικρών ή μεγάλων.
Τι χαρακτηριστικά όμως πρέπει να διαθέτει ο πόλος που  έχει εντεταλμένη λογική και συγκεκριμένο στόχο;
Πρέπει ο επικεφαλής πρώτα από όλα, να καταστεί μέχρι τις εκλογές, δια της επανάληψης, ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, πρέπει να φέρει τίτλο, πρέπει να προβάλλεται ή να ελέγχει  μέσα ενημέρωσης, έντυπα κ.λ.π, πρέπει να αναπτύσσει συμμαχίες με φορείς, πρέπει να στηρίζεται έστω και διακριτικά από εμφανείς μηχανισμούς, να διατηρεί αγαστές σχέσεις με  συλλόγους κ.λ.π.
Αν αυτά ήταν αρκετά θα μπορούσαν πολλοί να γίνουν κομιστές αυτού του ρόλου. Δεν είναι όμως, απαιτούνται και άλλα στοιχεία και σε αυτό το επίπεδο τα ‘’κομμάτια’’ είναι μετρημένα.
Για να μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή μιας στοχευμένης - προσχεδιασμένης  μυστικής συνεργασίας, θα πρέπει να έχει φροντίσει για την απόλυτη πειθαρχία των ακολούθων του, ώστε να μπορεί να τους κατευθύνει αναλόγως. Επίσης θα πρέπει να είναι μυημένος  στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να αντιλαμβάνεται ως όρο ζωής τα ποσοστά επί %, να μην έχει ενδοιασμούς στην αυτοματοποιημένη αλλαγή πολιτικών παρατάξεων, τέλος να έχει αυξημένο κίνητρο μέσα από προσωπικές βλέψεις για τις μεθεπόμενες εκλογές και να βλέπει τον εαυτό του ‘’χαλίφη στην θέση του χαλίφη’’.
Ακόμα θα πρέπει να μην έχει και πολύ σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, να μπορεί να λειτουργεί εκδικητικά σε όποιον σταθεί εμπόδιο, να έχει έμφυτο θράσος, να κάνει την όποια ‘’βρώμικη’’ δουλειά, να μην διστάζει σε τίποτα μπροστά στον στόχο που λέγεται καρέκλα εξουσίας και στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει απ΄αυτήν. 
Πολλοί όμως θα μπορούσαν να κολλήσουν σαν στρείδια στον εκάστοτε ισχυρό και να πουλήσουν εκδούλευση ότι είναι ικανοί για να προσφέρουν τέτοιες ‘’υπηρεσίες’’. 
Εδώ ο διαχωρισμός γίνεται από το πολιτικό και όχι μόνο βιογραφικό. Το παρελθόν του υποψήφιου επικεφαλής των ‘’δυνάμεων υποστήριξης’’ είναι αυτό που βεβαιώνει για τις ιδιοτελείς προθέσεις του, κοινωνικά και πολιτικά. Αν έχει να επιδείξει και δόλιες ενέργειες για τις οποίες έχει κατηγορηθεί επίσημα, ακόμα καλύτερα. Κάπου εκεί, στις ιδιοτελείς προθέσεις και στην δυνατότητά του να πείθει αφελείς ή ευκολόπιστους  θα επιδιώξει να πετύχει και την μυστική, μέχρι την αποκάλυψή της, συμπόρευση.
Η συνεργασία τέτοιου είδους επιφέρει, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κακομαθημένου,το όφελος της κατάληψης μιας θέσης από τον ίδιο και προσφέρει απλόχερα την αποφυγή του τσαλακώματος από την ‘’βρώμικη’’ δουλειά για τον ‘’μεγάλο της σύμπραξης’’.
Αυτές οι συνεργασίες που επιθυμούν διακαώς, τα ονομαζόμενα με τον νεολογισμό ,λαμόγια,  δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές από σοβαρούς,εργατικούς και υπεύθυνους πολιτικούς, ούτε και στην περίπτωση που οι ίδιοι βρεθούν κάτω από ασφυκτική  εκλογική πίεση. Ας ελπίζουμε ότι δεν θα  ενδίδει κανένας σε τέτοιες εμετικές προτάσεις και κάθε εκλογική αντιπαράθεση θα προβάλει ένα δίλημμα προς τους ψηφοφόρους με καθαρά επιχειρήματα, θέσεις και όραμα για τον κάθε τόπο.

Αυτά τα λίγα και ας μείνουμε με μάτια και αφτιά ορθάνοιχτα !!


Παπαδόπουλος Θεόδωρος 
skitso

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.