Όταν νέοι επιστήμονες στηρίζουν τα ξεχασμένα χωριά μας!!

Είναι πολύ σπουδαίο στις μέρες μας και στα μέρη μας, στην δύσβατη περιοχή μας, στην άγονη γραμμή της ορεινής Αχαΐας και Αρκαδίας ένας νέος επιστήμονας, λειτουργός και πάνω απ’όλα άνθρωπος να μπορεί να συναντήσει, να βοηθήσει και να ανακουφίσει ένα νέο γονιό με μικρά παιδιά, μεγάλες ανάγκες και πολλά όνειρα. 

Είχα την τύχη πριν λίγο καιρό να συναντήσω έναν τέτοιο άνθρωπο. Μια νέα επιστήμονα με αγάπη για τον συνάνθρωπο και για το αντικείμενό της, την οφθαλμολογία.

Ο λόγος για την Βασιλική Ντρισμπιώτη.

Μια όμορφη παρουσία στο χώρο που εδώ και ένα χρόνο επένδυσε τις γνώσεις της και τα όνειρά της στην πόλη της Τρίπολης, προσφέροντας την επιστημονική της κατάρτιση στους ντόπιους αλλά και στους κατοίκους των γύρω περιοχών. 

Το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την έγκαιρη, έγκυρη και γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών της, εγγυούνται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που τη διακρίνει σαν επιστήμονα.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία πρώτα στο Μόναχο της Γερμανίας και κατόπιν στον Ερυθρό Σταυρό της Αθήνας με εξειδίκευση στην διαθλαστική χειρουργική. Αργότερα εξειδικεύτηκε περαιτέρω στη μικροχειρουργική του καταρράκτη και στην οφθαλμοπλαστική χειρουργική κατέχοντας έμμισθη θέση fellow στο Royal Free του Λονδίνου, το Manchester Royal Eye και το Nottingham University Hospital. 

Μετά από πολλές διακρίσεις και εκατοντάδες ώρες χειρουργείου στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η Βασιλική επέστρεψε στην Ελλάδα και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο δύσκολο κομμάτι της ελληνικής επαρχίας, κρατώντας όμως τη θέση του χειρουργού σε μεγάλες κλινικές της Αθήνας.

Όταν συνάντησα τη Βασιλική δεν πίστευα στα μάτια μου.

Δεν πίστευα ότι μια τέτοια επιστήμονας, του δικού της μεγέθους,  μπορούσε να αφήσει τις μεγαλουπόλεις, τα μεγάλα νοσοκομεία, με ότι σημαίνει αυτό για την προσωπική της εξέλιξη, και να κατέβει εδώ στα μικρά  χωριά, στις κλειστές κοινωνίες με τα εκατοντάδες προβλήματα.

Γνωρίζοντας ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι πολύ δύσκολο να επισκεφθούν μεγάλες κλινικές και να απολαύσουν μια καλή ιατρική φροντίδα, μετέφερε η ίδια τις υπηρεσίες ενός μεγάλου σύγχρονου οφθαλμιατρείου στην Τρίπολη.

Πόσοι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει οφθαλμολογικά προβλήματα με τους υπερήλικες γονείς μας, τα παιδιά μας αλλά και εμάς τους ίδιους. Πόσοι έχουμε αντιμετωπίσει τη δύσκολη μετακίνηση στην πρωτεύουσα για παρακολούθηση μετά από μια επέμβαση που τις πιο πολλές φορές δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συνέπεια πολλών παραγόντων αλλά κυρίως της απόστασης του ασθενή από τον ίδιο του τον χειρούργο.

Και μάλιστα τον νέο καταρτισμένο χειρούργο που με τις νέες εξελιγμένες χειρουργικές μεθόδους προσφέρει στον ασθενή την πλήρη όρασή του χωρίς τη γνωστή ταλαιπωρία που υπήρχε ακόμα και μετά από έναν απλό καταρράκτη.

Αυτό προσπαθεί να κάνει και η Βασιλική.

Νοιώθω τυχερή που αυτή η επιστήμονας βρίσκεται κοντά μου και όταν χρειαστεί μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όποιον την έχει ανάγκη.

Βλέποντάς την αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά υπάρχει ελπίδα γι’αυτόν τον τόπο.

Συγχαρητήρια Βασιλική όχι γιατί είσαι μια πολύ καλή γιατρός, αλλά γιατί ενώ σου ανοίχτηκαν μπροστά σου λεωφόροι, εσύ διάλεξες του καρόδρομους της ορεινής Πελοποννήσου. Κι αυτό θέλει αρετή και τόλμη!!

 

Κουτσιουρή Γεωργία δημοσιογράφος

 koytsioyri1

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.