"Χέρι" στο ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων από την κυβέρνηση της... "πρώτης φοράς αριστεράς!!!"

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Ισχυρό σοκ υπέστησαν περισσότεροι από 235.000 χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι στα γκισέ των τραπεζών είδαν αισθητά μειωμένες τις συντάξεις του Ιανουαρίου κατά 80 ευρώ, καθώς το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), μειώθηκε στα 35 ευρώ τον μήνα και θα λαμβάνεται πλέον από όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 7.022 ευρώ, ήτοι λαμβάνουν συντάξεις έως 585 ευρώ.

Κανείς δεν περίμενε, ένα ή δύο χρόνια πριν, ότι μια "αριστερή κυβέρνηση" υποτασσόμενη πλήρως στις απαιτήσεις των τοκογλύφων, θα προέβαινε σε περικοπές χαμηλών συντάξεων αλλά και μισθών, προσπαθώντας να κάνει τους συνταξιούχους "πένητες" να την εκλιπαρούν για επιδόματα, έκτακτα βοηθήματα και κοινωνικά μερίσματα, δηλαδή ψίχουλα, που η ίδια τα ονομάζει παράλληλο πρόγραμμα, νομίζοντας ότι με αυτά θα κρατηθεί γαντζωμένη στην εξουσία. 

Να υπενθυμίσουμε ότι κάπως έτσι, και σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σταδιακά, (που ψήφισαν όλα τα κόμματα ακόμα και η σημερινή αντιπολίτευση), εντός του 2019 το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί, έχοντας συμπληρώσει 22 χρόνια «ζωής». Η συνολική περικοπή του επιδόματος, που δόθηκε για πρώτη φορά το 1996 ως προνοιακή παροχή σε χαμηλοσυνταξιούχους, από το 2016 ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, κατά τη διετία 2016-2017 η συνολική περικοπή του ΕΚΑΣ ανέρχεται σε 570 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 η επιπλέον μείωση θα έχει ως αποτέλεσμα σωρευτική απώλεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους της τάξης των 808 εκατ. ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν κλείνει το 2017 για τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι σημειωτέον, δεν δικαιούνται όλοι το κοινωνικό μέρισμα!!!

 

Υ.Γ.: Ο υπογράφων δεν λαμβάνει υπόψιν του τις δημοσκοπήσεις, όπως δεν τις λάμβανε και το 2015 που έδιναν προβάδισμα τότε στο κόμμα της Ν.Δ....

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.