Φωτογραφίες για την κα Αντιδήμαρχο Παϊων !!!

Οι ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων ενός από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της Ελλάδας, όπως αυτός των Καλαβρύτων, είναι βέβαιο ότι είναι πολλές και καθημερινές. Για το λόγο αυτό έχει προβλεφθεί ο θεσμός του Αντιδημάρχου, που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την επίλυση των κατά περίπτωση τοπικών προβλημάτων μικρής ή μεγάλης εμβέλειας. Ο εκάστοτε Δήμαρχος δεν πρέπει να είναι μοναδικός αποδέκτης όλων των προβλημάτων που υπάρχουν ή δημιουργούνται σε κάθε ένα από τα δεκάδες χωριά, για την λακκούβα, το χιόνι, τις μεταφορές, το ρεύμα κ.λ.π. Υπάρχουν οι Αντιδήμαρχοι.


 Έτσι και στην Δ.Ε Παίων, τυπικά τουλάχιστον, αν και δεν ζει εκεί, υπάρχει Αντιδήμαρχος.


Αν δεν το γνωρίζει ας ρίξει μια ματιά στο παρακάτω κείμενο της Γεωργίας Κουτσιουρή, που ζει μόνιμα στην Περιοχή και που αφορά τέσσερα παιδιά τα οποία έχουν το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση με όλα τα άλλα. Πρέπει να μετακινούνται με ασφάλεια και αυτό, σε δρόμο με τέτοια ολισθηρότητα, μάλλον για κανένα οδηγό  δεν είναι εύκολο.

Επιπλέον οι αυτοκινητιστές της περιοχής έχουν διαθέσει ολόκληρες περιουσίες για την αγορά και την συντήρηση των αυτοκινήτων τους και δεν τα έχουν για πέταμα. Σήμερα 24/1 τα παιδιά παρελήφθησαν από το ταξί -τανκ, ΑΥΡΙΟ;


‘’Ο δρόμος για το σχολείο έχει γίνει καθημερινός Γολγοθάς για τέσσερα παιδάκια Γυμνασίου και Δημοτικού που διαμένουν σε αγροικία κοντά στο χωριό Πεύκο Καλαβρύτων. ( Καλύβια Αμυγδαλιάς)
Στο έτος 2018 στη ΔΕ Παϊων τα ταξί καλούνται να διανύσουν δυο φορές την ημέρα ένα δρόμο περίπου 1,5 χιλιομέτρων, μέχρι την ΕΟ 111, με ατελείωτες λακκούβες που σε κάθε νεροποντή γίνονται λίμνες και είναι αμφίβολο αν μπορεί να τις διασχίσει είτε πεζός, είτε αυτοκίνητο. Λίγο πριν το τέλος του 2017 μετά από αίτηση ταξιτζή και επανειλημμένες ενοχλήσεις προς τους τοπικούς άρχοντες ο δρόμος στρώθηκε με στουρνάρι. Η κακοτεχνία όμως και η προχειρότητα ήταν τέτοιου μεγέθους που σε δυο μέρες με την πρώτη βροχή ο δρόμος έγινε χειρότερος από πριν. Έκτοτε όσο κι αν ζητούν απαντήσεις από τους υπεύθυνους και οι μεταφορείς και οι διευθυντές των σχολείων "φωνή βοώντος εν τη ερήμω ". Αυτό βέβαια αναγκάζει κάποιους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο ώστε να αποφύγουν τις ζημιές στα αυτοκίνητά τους.  Αναρωτιόμαστε άραγε υπήρξε κάποιος που επέβλεπε το στρώσιμο του δρόμου; Κάποιος υπεύθυνος της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποφάσισε ότι ο δρόμος είχε διορθωθεί και έβαλε την υπογραφή του; Ίσως βέβαια να υπάρχει κάποιος πιο έξυπνος που αποφάσισε ότι οι ταξιτζήδες βγάζουν πολλά  χρήματα και μπορούν να διαθέτουν αρκετά για τα συνεργεία ή ακόμα καλύτερα ότι δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν όλα τα παιδάκια σχολείο. Να πούμε βέβαια ότι δεν είναι ο μοναδικός δρόμος στην ΔΕ Παϊων για τον οποίο αδιαφορούν οι τοπικοί άρχοντες. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι κάτοικοι έστρωσαν μόνοι τους με τσιμέντο τμήματα των δρόμων που οδηγούν στα σπίτια τους ώστε να μεταφέρονται τα παιδιά τους στα σχολεία. Πότε θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι άραγε να φτιάξουν τους δρόμους ώστε να είναι κατάλληλοι για κυκλοφορία; Πότε θα κλείσουν οι λακκούβες; Και όχι μπαλώματα. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές κυρίως στη Δάφνη που είναι γεμάτη και λακκούβες και μπαλώματα (κάτι για το οποίο θα επανέλθουμε).  Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει επιτέλους για το μέλλον αυτού του τόπου: τα παιδιά!!! 
Γεωργία Κουτσιουρή δημοσιογράφος.

koytsioyri1
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.