Το πρακτικό της Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (Μάρτιος 2018)

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 23/03/2018 και ώρα 21:30 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ροδάκη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα εξής θέματα:

1. To ίδρυμα εξακολουθεί να κρατά το παλιό Δημοτικό σχολείο κλειδωμένο, στερώντας από την κοινότητα την δημοκρατική της λειτουργία και ως εκ τούτου βοηθώντας την κοινωνική ερήμωση του χωριού μας, ένα χωριό που χρειάζεται την παρουσία μας 365 ημέρες το χρόνο και όχι 7-10 καλοκαιρινές και 2-3 χειμερινές ως ημέρες ξεκούρασης.

2. Με πρωτοβουλία του τ. σ. κ. Θανάση Σβίγγου και με την ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Καρρά καθαρίστηκαν ο επαρχιακός δρόμος προς Φενεό και τσιμεντώθηκαν οι λακούβες εντός του χωριού.

3. Οι εκδηλώσεις της χελωνοσπηλιάς ήταν επιτυχημένες αφού διοργανωτής ήταν ο σύλλογος και ο πρόεδρός της κ. Σωκράτης Μούσιος . Κούρασε όμως τους παριστάμενους ( κυρίως τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους ) η μεγάλη χρονική διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και τα πολλά στεφάνια κατάθεσης στο μνημείο της Ελευθερίας ( χρησιμοποιήθηκαν και δύο φορές τα ίδια στεφάνια ). Πρότασή μας προς τον σύλλογο, όπως από την επόμενη γιορτή α. η κατάθεση στεφανιών περιοριστεί: 1. Δήμος Καλαβρύτων 2. Σύλλογος Λυκουριωτών

3. Κοινότητα Λυκούριας
β. σταματήσει η θεατρική αναπαράσταση « η πρώτη ντουφεκιά» με τους πρώτους νεκρούς!
γ. η χρονική διάρκεια της εκδήλωσης να μην ξεπερνά τα 45 λεπτά
δ. να συνεχιστεί η γιορτή της χελωνοσπηλιάς στα καφενεία του χωριού, εν ανάγκη και με την κατάργηση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα.
ε. το Δ. Σ. του Συλλόγου Λυκουριωτών όπως πάρει την πρωτοβουλία για την επιστροφή των οικογενειακών μερίδων και εκλογικών δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας στο χωριό

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1. α. Αίτηση Δήμητρας Παν. Σβίγγου για την απόκτηση τάφου ( απόφαση Ν ο 55/2018 ). Το αίτημα έγινε αποδεκτό ως μόνιμος κάτοικος της κοινότητας και την θέση θα την καθορίσει ο τοπικός σύμβουλος κ. Θανάσης Σβίγγος
β. Αίτηση Γεωργίου Ρεκουνιώτη για καθαρισμό του « Αλωνιού Γιώργη ». Το αίτημα του θα διαβιβαστεί στον κ. Σπύρο Τσούτσα για την πλήρη αποκατάσταση του Αλωνιού.
γ. Αίτηση Ιωάννη Θεοδώρου για τον φωτισμό στην γειτονιά της κατοικίας. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα προωθηθεί στην Δ. Ε. Κλειτορίας.

2. Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στα Καλάβρυτα ( απόφαση Ν ο 56/2018 ).
α. το τ. σ. αποφάσισε όπως και εν όψει των εορτών του Πάσχα βοηθήσει με τρόφιμα το κέντρο φιλοξενίας στα Καλάβρυτα
β. το τοπικό συμβούλιο συζήτησε και με κατοίκους του χωριού μας την δυνατότητα δημιουργίας Δομής Φιλοξενίας για ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά από χώρες που πλήττονται από πολέμους. Ο χώρος που προτάθηκε είναι ο πρώτος όροφος του παλαιού Δημοτικού σχολείου και ελπίζει στην θετική ανταπόκριση της κοινωνίας του χωριού μας.


Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Το μέλος
Σβίγγος Αθανάσιος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.