Τι πραγματικά συμβαίνει με τους ραδιοτηλεοπτικούς αναμεταδότες του Δήμου Καλαβρύτων;

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες συμπατριωτών μας που δεχτήκαμε, ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα, όταν επισκέφτηκαν τα χωριά μας οι ετεροδημότες, σχετικά με το τηλεοπτικό σήμα, όπου σε αρκετά χωριά εν έτη 2018 ήταν από κακής ποιότητας έως ανύπαρκτο, ξεκινήσαμε μία έρευνα να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Κάνοντας ένα γρήγορο ψάξιμο στη διαύγεια, διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2018, έχει δαπανήσει ένα ποσό που ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στους αναμεταδότες των Δ.Ε. του Δήμου μας, ποσό που μας φάνηκε ιδιαίτερα μεγάλο.

Όπως άλλωστε μάθαμε, ακόμα και το Ελεγκτικό Συνέδριο εκφράζει αντιρρήσεις και θεωρεί πως το ποσό που δαπανάται για τη συντήρηση και επισκευή, είναι υπερβολικό. Συνεχίζοντας την ερευνά μας, μάθαμε από αξιόπιστες πηγές, ότι συντριπτικά μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών αναμεταδοτών του Δήμου μας, είναι παλιάς τεχνολογίας αναλογικοί, οι οποίοι όχι μόνο δεν μπορούν να εκπέμψουν στην ψηφιακή πλατφόρμα, αλλά παθαίνουν συχνές βλάβες λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησης και επισκευής τους να είναι πάρα πολύ μεγάλο, αφού οι έλλειψη ανταλλακτικών πολλές φορές αναγκάζουν τους τεχνικούς να προβούν σε "πατέντες" προκειμένου να τους επισκευάσουν με αμφίβολα αποτελέσματα.

Μήπως έχουν αντιληφθεί στο Δήμο ότι διανύουμε ήδη κάποιες δεκαετίες ψηφιακής εποχής και πρέπει να προβούν σε αντικατάσταση των παλιών αναλογικών αναμεταδοτών με καινούργιας τεχνολογίας ψηφιακούς; Όπως μαθαίνουμε το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και η απόσβεση των χρημάτων σύντομη.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.