Τιμές διοδίων Πούντας και Ελαιώνα. Η Αιγιάλεια μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο "σύμμαχο".

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Με αφορμή τις τιμές των διοδίων των διαδρομών "Πούντας-Αιγίου" στο σταθμό του Ελαιώνα, (το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 3,20 ευρώ ανά διαδρομή), αλλά και των διοδίων που επιβλήθηκαν στην έξοδο προς Καλάβρυτα της Ολυμπίας οδού, που αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος των διαδρομών Αθήνα-Καλάβρυτα και Πάτρα-Καλάβρυτα, καταθέτω ορισμένες σκέψεις που ίσως βοηθήσουν στον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος το μέγεθος του οποίου ειδικά για εμάς τους Καλαβρυτινούς, είναι νομίζω κατανοητό από όλους και θεωρώ περιττό να αναφερθώ σε αυτό, τουλάχιστον στο παρόν άρθρο.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις, αυτές ήδη έχουν ξεκινήσει με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο http://www.kalavrytanet.com/arthro/ayte-te-phora-ekanan-sosto), αλλά και με τη συνέντευξη του συμπατριώτη μας μέλους της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή γραμματέα του ΠΕΑΚ κ. Κώστα Κακκαβά (δείτε εδώ http://www.kalavrytanet.com/arthro/echetiko-parembase-toy-kosta-kakkaba-sto-radio-gamma-gia-adiko-ton-640-eyro-gia-toys). Ο Δήμος Καλαβρύτων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, έχει φέρει το θέμα στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο και αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα που προφανώς θα είναι ομόφωνο.

Άποψή μου είναι, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων της πόλης μας, με μοναδικό θέμα το προαναφερθέν, αλλά και με στόχο, όχι μόνο ένα ψήφισμα, αλλά και κάλεσμα σε... δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Έστω και τώρα όμως θεωρώ ότι δεν είναι αργά.

Οι τοπικοί βουλευτές του νομού Αχαΐας, σφυρίζουν αδιάφορα για το συγκεκριμένο θέμα, αφού έως τώρα δεν έχει υπάρξει από ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Το γεγονός αυτό προσωπικά δε με εξέπληξε. Εκείνο όμως που με εξέπληξε, είναι ότι δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από φορείς της πόλης μας, μέλη των οποίων θίγονται άμεσα. Και μιλώ για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τα Σπήλαια των Λιμνών, την Ένωση Ξενοδόχων, αλλά και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, τα Δ.Σ. των οποίων δίνουν την εντύπωση ότι δεν τους ενδιαφέρει το όλο πρόβλημα.

Όσον αφορά το δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, πιστεύω ότι εκτός από το ομόφωνο ψήφισμα, πρέπει να παρθούν αποφάσεις για δυναμικότερες κινητοποιήσεις, συντονισμένες ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ με το Δήμο Αιγιαλείας, τους κατοίκους και φορείς όλων των παραλιακών τοπικών κοινοτήτων και όχι μόνο, αφού και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Να σημειώσω εδώ, ότι ήδη από χθες που δημοσιεύσαμε ότι θα μπει την Παρασκευή το θέμα των διοδίων στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά, από αντιδράσεις κατοίκων του Διακοπτού και των υπολοίπων παραλιακών κοινοτήτων, οι οποίοι αναφερόμενοι στο σχετικό άρθρο του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ, καλούν το δήμαρχο Αιγιαλείας και τους υπόλοιπους φορείς να αντιδράσουν ανάλογα.

Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει “πρόσφορο έδαφος” για από κοινού δυναμικές κινητοποιήσεις και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Καλαβρύτων με τον Δήμο Αιγιάλειας, κατοίκων και φορέων και των δύο Δήμων. Ίσως ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς, να πρέπει να κάνει τις απαραίτητες “συνεννοήσεις” πριν από το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Είναι αυτονόητο ότι από κοινού οι δύο Δήμοι θα έχουν άμεσα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.