Την Πέμπτη 15/4, ενημέρωση μαθητών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, για τη δωρεά μυελού των οστών

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π « Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν ενημερωτικές παρεμβάσεις σε μαθητές των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών σχολείων της Αχαΐας για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) ενημερώνει τον πληθυσμό και εγγράφει νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Καθώς η χώρα μας εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών ανά πληθυσμό, στόχος του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» είναι να διευρύνει τη δεξαμενή δοτών με νέους εθελοντές δότες, ώστε «…κανένα παιδί δεν θα πεθαίνει όπως ο γιος μου, περιμένοντας για ένα δότη να τον σώσει» (Shirley Nolan, μητέρα του Anthony Nolan, Ιδρυτής της πρώτης Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών).

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», με  την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ, έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια προσέγγισης της νεότερης γενιάς προκειμένου να εμφυσηθεί στα παιδιά η ιδέα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και, ειδικότερα, να απομυθοποιηθεί ο φόβος καθώς και να καλυφθεί η άγνοια γύρω από το ζήτημα του καρκίνου και της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Στόχος είναι η εξοικείωση με τις νεότερες γενιές με το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, προκειμένου να μην τους τρομάζει αλλά, αντίθετα, να αρχίσει να τους συναρπάζει η ιδέα ότι μπορεί να έχουν την τύχη και μοναδική δύναμη να σώσουν μια ζωή. Όντας ενημερωμένοι οι νέοι από νωρίς, μπορούν αργότερα να αποφασίσουν ως συνειδητοποιημένοι πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες, καθώς και να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματός της Παγκόσμιας Αλληλεγγύης.


Ήδη έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις και ακολουθούν:

ΠΕΜΠΤΗ 8/3  9 ΠΜ   ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

                    11 ΠΜ  6ο ΕΠΑΛ  

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3 7 ΜΜ  5ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/3 7 ΜΜ  2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΑΓΓΟΥΡΑ

ΤΡΙΤΗ 13/3 10 ΠΜ ΕΠΑΛ – ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 15/4 10 ΠΜ ΕΠΑΛ – ΓΕΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.