Τα περί ‘’λανθασμένου’’ συναγερμού των αρχών για πιθανή πτώση εναέριου αντικειμένου στον Χελμό

Στην τροχιά των μετά Χριστόν προφητών ανήκουν οι αιτιάσεις περί λανθασμένου συναγερμού των τοπικών αρχών ,Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, για πιθανή πτώση αεροπλάνου στον Χελμό.
Αρκετή κουβέντα, με ανάλαφρη κατεύθυνση, έγινε μετά το περιστατικό της πιθανής πτώσης αεροσκάφους στον χελμό. Μετά όμως... και αφού διαπιστώθηκε από τους δυο πυροσβέστες της Π.Υ Καλαβρύτων, οι οποίοι πάτησαν στον χώρο της φωτιάς μετά από 5,5 χιλιόμετρα κακοτράχαλης πορείας.
Οι αρχικές πληροφορίες-μαρτυρίες για το περιστατικό,  από διάφορες πλευρές, Φενεό ,Κλειτορία, βοσκούς της περιοχής, ανέφεραν οξύ θόρυβο και αμέσως μετά ξαφνικό και πολύ μαύρο καπνό. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με το υψομετρικό σημείο, όπου η βλάστηση είναι σεληνιακή, τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τις σωστές εκτιμήσεις ότι η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή είναι εξαιρετικά περιορισμένη και ότι η διάδοση της φωτιάς από ανθρώπινη παρέμβαση είναι αρκετά δύσκολη λόγω εκτεταμένης υγρασίας, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη διερεύνησης. Οι υπόνοιες ήταν φυσικό να στραφούν σε βίαιο και από αέρος περιστατικό. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τα  σχέδια πτήσης των πολιτικών αεροσκαφών, υπάρχουν και τα πολεμικά, οπλισμένα... ή μη, αλλά και αεροσκάφη που μπορεί να εκτελούν μια αδήλωτη πτήση.....για διάφορους λόγους.
Το τελικό αποτέλεσμα καύσης 50 περίπου στρεμμάτων σε ένα τέτοιο περιβάλλον ψύχους και υγρασίας,χωρίς ιδιαίτερη καύσΙμη ύλη, δεν είναι και πολύ φυσιολογικό.
ΟΙ τοπικές αρχές επιφορτιστήκαν με την ευθύνη διερεύνησης του περιστατικού και βασισμένες στην αρχή, ότι καλύτερα να ελεχθεί μέχρι τέλους μια ''υπερβολική'' εκτίμηση, παρά να υπάρξει αδιαφορία,ενήργησαν. Καθώς το τσέσνα που πέταξε πάνω από το σημείο δεν μπορούσε να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα, η μόνη λύση ήταν η επί τόπου αυτοψία. Για να συμβεί αυτό, δύο πυροσβέστες της Π.Υ Καλαβρύτων,Γιάννης.Β και Γιάννης.Κ, ξεκίνησαν την προσέγγιση του σημείου και αφού περπάτησαν πάνω από 5,5 χιλιόμετρα, σε μεγάλη κλίση και ανώμαλο έδαφος, έφτασαν στο σημείο και δεν διεπίστωσαν συντρίμμια, αλλά μια φωτιά που έκαιγε, στο πουθενά και στο τίποτα. Ενημέρωσαν τον επικεφαλής και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, που μέσα στο σκοτάδι και με ‘’πεσμένη’’ την μπαταρία των φορητών τους ασυρμάτων,δεν αποδείχθηκε τόσο  εύκολος και χρειάστηκε νέα επιχείρηση για να ‘’ενταχθούν ‘’εκ νέου στις 02:30 τα ξημερώματα στην αρχική τους ομάδα.
Το περιστατικό εξακολουθεί να συνοδεύεται από ερωτηματικά και η παροιμία ‘’όποιος είναι έξω απ΄τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει’’ βρίσκει εδώ την εφαρμογή της.

Προσωπικά επαναλαμβάνω τα συγχαρητήριά μου, για  τους δυο τουλάχιστον πυροσβέστες και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και τύχη

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

theodoros pr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.