Σχολικό Συγκρότημα "Ευσέβιος Κηπουργός": Ενημερωτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών

Την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος, Γυμνάσιο, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, ενημερωτικό πρόγραμμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέμα την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση αλλά και γενικά παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιείται από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDSSAVELIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Την πραγματοποίηση του προγράμματος συντόνισε για το σχολικό μας συγκρότημα, η υπεύθυνη Αγωγής-Υγείας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας κα Θωμοπούλου την οποία και ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Οι τέσσερις εθελοντές νοσηλευτές από την Πάτρα, η Αντιγόνη, η Κατερίνα, η Λίνα και ο Κωνσταντίνος, έχοντας μεταφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό έδειξαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πώς πρέπει να αντιδράσουμε όταν δούμε κάποιον συνάνθρωπό μας να κινδυνεύει. Μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν θεωρητικά, αλλά έκαναν και πρακτική άσκηση σε κούκλες για τον τρόπο που μπορούμε να επαναφέρουμε στην ζωή κάποιον άνθρωπο που έχει υποστεί ανακοπή. Έγινε επίδειξη βασικής υποστήριξης της ζωής με χρήση απινιδωτή (BLS), μηχάνημα που δίνει ρεύμα στην καρδιά και την επαναφέρει σε λειτουργία. Έναν, απλό τελικά ακόμα και για ένα παιδί, τρόπο που μπορεί να σώσει έναν άνθρωπο. Επίσης ενημερώθηκαν αναλυτικά και για τρόπους αντίδρασης σε άλλες περιπτώσεις που χρειάζεται να δώσουμε πρώτες βοήθειες όπως σε πνιγμό, έλεγχο αιμορραγίας σε τραύμα, πνιγμονή κ.ά..

Θεωρώντας πολύ σημαντική την πράξη ενός μαθητή από τη Λέσβο που μπορούμε να διαβάσουμε στον ιστότοπο

https://www.infokids.gr/i-iroiki-praksi-14xronou-mathiti-esose-ti/

με τίτλο: Λέσβος: O 14χρονος Στράτος έσωσε τη ζωή ενός 76χρονου χάρη στα σεμινάρια πρώτων βοηθειών

πρόθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η συνέχεια αυτής της προσπάθειας για τους μαθητές αλλά και σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και η εκπαίδευση και των γονέων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.