Συνεταιρισμός: Στα Καλάβρυτα καμιά μείωση στην τιμή του γάλακτος, ενώ έχει δραματικά μειωθεί σε όλη τη χώρα.

Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: Καμία μείωση για τους παραγωγούς

Γάλα: Η τιμή παραγωγού έχει δραματικά μειωθεί σε όλη τη χώρα. Όχι, όμως, στα Καλάβρυτα!

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Είναι ευρωπαϊκό. Στην Ελλάδα, όμως, η κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης γάλακτος, σε συνδυασμό με τις αθρόες εισαγωγές, είχε σαν αποτέλεσμα να εμφανιστούν τέτοιες πιέσεις, που η τιμή παραγωγού να έχει πλέον μειωθεί, συχνά σε βαθμό που καθιστά ασύμφορες τις εκμεταλλεύσεις.

Ωστόσο, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, εμμένοντας στη βασική αρχή της πραγματικής στήριξης των παραγωγών του και σε πείσμα των καιρών, όχι μόνο δεν ακολούθησε το γενικευμένο παράδειγμα των μειώσεων στις τιμές που συγκεντρώνει το γάλα απ’ τους κτηνοτρόφους, αλλά καταφέρνει να είναι καθ’ όλα εντάξει και με τις πληρωμές.

πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Παύλος Σατολιάς, εξηγεί ότι είναι ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και πάση θυσία να αποφευχθούν οι μειώσεις, καθώς οι παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν απώλειες: «Δυστυχώς, οι παραγωγοί έχουν πιεστεί τόσο με τις εισφορές, τη φορολόγηση και το κόστος των εκμεταλλεύσεών τους, που, αν μειώσουμε και εμείς τις τιμές, πολλοί θα αναγκαστούν να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα. Αυτό θα ήταν τραγικό για τον τόπο. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να στηρίξουμε τον πληθυσμό της περιοχής και να διασφαλίσουμε ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας θα έχει μέλλον, ελπίζοντας σε εξομάλυνση της όλης κατάστασης. Οι άνθρωποι αυτοί μας εμπιστεύονται χρόνια, έχουμε προσωπική σχέση μαζί τους. Θα μείνουμε στο πλευρό τους και θα αγωνιστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε και αυτά τα προβλήματα».

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.