Συναντήσεις του προέδρου κ. Μαγκαφά για την στελέχωση των σχολείων μας και τις μεταφορές μαθητών.

Συναντήσεις με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κκ. Πασσά Ευάγγελο και Αφράτη Γεώργιο αντίστοιχα πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλαβρύτων κ. Νικόλαος Μαγκαφάς για θέματα που αφορούν τη στελέχωση των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων με εκπαιδευτικό προσωπικό, εν όψει της σχολικής χρονιάς που σε λίγες ημέρες αρχίζει. 
Αναφορικά με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Πασσάς διαβεβαίωσε ότι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα τοποθετηθούν στα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων έγκαιρα και με επάρκεια, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά. Οι άλλες ειδικότητες θα καλυφθούν με τους πρώτους διορισμούς των αναπληρωτών, οι οποίοι διορισμοί, κατά την εκτίμηση του κ. Πασσά,  θα γίνουν στις αρχές του επόμενου μήνα. 
Σχετικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Αφράτης εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, καθώς υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ οι αποσπασμένοι στο Νομό δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων και επίσης επιλέγουν σχολεία πεδινών περιοχών, κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους να δηλώνουν σχολεία με σειρά προτεραιότητας. Επομένως  η κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα  Γυμνάσια και Λύκεια  του Δήμου Καλαβρύτων θα γίνει με αναπληρωτές καθηγητές. Ο κ. Αφράτης δήλωσε στον κ. Μαγκαφά ότι η τοποθέτηση καθηγητών στα σχολεία ης περιοχής μας θα αποτελέσει προτεραιότητά του.
Επίσης ο κ. Μαγκαφάς συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συζητήσει για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Ωστόσο οι προσφορές των αυτοκινητιστών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δεν είχαν ανοιχθεί ακόμη και δεν υπήρχε σαφής εικόνα για το ενδιαφέρον τους να καλύψουν όλα τα δρομολόγια που προκύπτουν. Ας ελπίσουμε ότι στο θέμα αυτό η κατάσταση θα εξελιχθεί καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.
Τέλος διαβεβαιώνεται ότι τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς όσο και ο κ. Μαγκαφάς θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ασκήσουν πιέσεις στους αρμόδιους και για το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων του Δήμου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νικόλαος Μαγκαφάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.