Συνάντηση στα Καλάβρυτα με θέμα «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ UNESCO»

Προπαρασκευαστική Συνάντηση του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας: «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ UNESCO» (EMPOWERMENT, PROMOTION AND NETWORKING OF UNESCO GEOPARKS), στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020

Το διήμερο 26-27 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα Συνάντηση Εργασίας των Ελλήνων εταίρων, για τη προπαρασκευαστική φάση του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας: «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ UNESCO» (EMPOWERMENT, PROMOTION AND NETWORKING OF UNESCO GEOPARKS), στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους, οι παρακάτω αναπτυξιακές εταιρείες – εταίροι του σχεδίου συνεργασίας:

  • ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ)

  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.

  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε.

  • ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Ε.

Το εν λόγω σχέδιο συνεργασίας στοχεύει, στην ανάδειξη και προβολή των συνεργαζόμενων Γεωπάρκων - αναγνωρισμένων από την UNESCO - της φύσης και του τοπίου, ως φυσική κληρονομιά εθνικής και παγκόσμιας σπουδαιότητας, την υλοποίηση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές των πάρκων αλλά και στις κοντινές σε αυτά ζώνες, καθώς και την περαιτέρω δικτύωσή τους με ανάλογα δίκτυα - τοπικούς φορείς μέσω: ηλεκτρονικής διασύνδεσης (ιστοσελίδων, δικτυακών τόπων, βάσεων δεδομένων κλπ), συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια, κτλ.

Στο πλαίσιο της διήμερης συνάντησης οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης ΧΕΛΜΟΣ-ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ κ. Γρηγόρη Ιατρού, και τη Συντονίστρια του Φορέα κ. Ελένη Κουμούτσου, σε δύο σημαντικά τμήματα του Γεωπάρκου ΧΕΛΜΟΥ-ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ, την περιοχή γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο - στο όρος Χελμός, καθώς και στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ - τη διαδρομή που διασχίζει το τραίνο Οδοντωτός. Οι επισκέπτες κ. Χαράλαμπος Αντωνακάκης (Γεν. Δ/ντης - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε.), κ. Εύη Βρέντζου (Συντονίστρια Τ.Π. - ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Ε.), κ. Βασίλης Κιτσάκης (Αναπλ. Δ/ντης - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.) και κ. Ηλίας Μώκος (Γεωπόνος - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.) είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα σπάνια είδη φυτών που ευδοκιμούν στις εκάστοτε περιοχές, σπάνια είδη πετρωμάτων καθώς και να διασχίσουν με το τραίνο του οδοντωτού μια διαδρομή απαράμιλλου κάλλους.

Τους εταίρους συνεργασίας υποδέχθηκε η κ. Ηρώ Τσιμπρή - Γεν. Δ/ντρια – Συντονίστρια Τ.Π. CLLD/LEADER στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, ενώ τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γεώργιος Λαζουράς.

Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις των Γεωπάρκων των περιοχών των εταίρων του σχεδίου και ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο οποίο και ξεναγήθηκαν οι συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση της παραπάνω συνάντησης υλοποιήθηκε από την ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με τη συμμετοχή των ακόλουθων στελεχών: κ. Παναγιώτης Μπουτόπουλος (Γεωπόνο), κ. Κωνσταντίνα Χαραλαμποπούλου (Οικονομολόγο), κ. Έλενα Λαμπροπούλου (τμήμα Συνεργασιών), κ. Μαρία Καλογήρου (τμήμα Διοίκησης).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.