Στο ''δόκανο'' του Κοντογιάννη ο Λαζουράς;

Δυο από τις πιο ‘’μουδιασμένες’’ παρουσίες του δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά στο δημοτικό συμβούλιο σχετίζονται με το θέμα της πρότασης Κοντογιάννη για την εκταμίευση χρημάτων από τα αποθεματικά των σπηλαίων για την αγορά αξονικού τομογράφου και με την αντικατάσταση του προέδρου της ίδιας επιχείρησης κ. Σ. Δουκλιά.

Τουλάχιστον στις δύο αυτές περιπτώσεις  η πολιτική παρουσία του δημάρχου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποτονική, με την έννοια ότι δεν μπήκε στον κόπο να τις υποστηρίξει με την μορφή καρδιογραφήματος , όπως σε άλλες περιπτώσεις κάνει,, με τις διακυμάνσεις δηλαδή σε επιχειρήματα, ένταση κ.ά που συνήθως χρησιμοποιεί.

Εμφανίστηκε με ‘’ευθεία γραμμή’’ σαν να έκανε αγγαρεία και θύμισε την περιβόητη ατάκα του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν σαν υπουργός δημόσιας τάξης χαρακτήρισε την θητεία του εκεί και το πολιτικό του αξίωμα με την φράση ‘’ποινήν εκτίω’’  
Αποτέλεσμα της χαλαρής αντιμετώπισης στην πρώτη περίπτωση ήταν να μην προχωρήσει ένα θέμα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως προσωπική επιδίωξη του γιατρού – πολιτικού Κοντογιάννη και στην δεύτερη η αμέλεια; για συσπείρωση της παράταξής του οδήγησε τον δήμαρχο σε συμβολική πολιτική ήττα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει για την υποψηφιότητα  προεδρίας του στο Δ.Σ των σπηλαίων το πενιχρό 1/3 , μόλις εννέα ψήφους, από το σύνολο των 27 και φυσικά δεν μπόρεσε να οριστεί πρόεδρος σε επιχείρηση που ανήκει στον δήμο του οποίου προΐσταται.  
Η κοινωνία της Κλειτορίας συζητάει έντονα πλέον την καθολική επιρροή της Λυκούριας στην Δ.Ε Κλειτορίας, αλλά και επίσημα δημοτικοί σύμβουλοι συνδέουν αποφάσεις και ενέργειες του κ. Λαζουρά,  ονομάζοντάς τις ως χειραγωγούμενες από τον γιατρό κ. Κοντογιάννη.

Πολιτικοί είναι ,πολιτικές στρατηγικες ακολουθούν, ας κάνουν ότι θέλουν για το πολιτικό τους μέλλον, αρκεί, οι αποφάσεις και η σκακιέρα να μην είναι στην πλάτη της υγείας ή των Σπηλαίων λιμνών όπως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.