Σπύρος Θεοχάρης: Γνωρίζει ο πολίτης πως διαχειρίζεται ο Δήμος Καλαβρύτων την ακίνητη περιουσία του;

Οι Δήμοι αποτελούν με βάση τελευταίες έρευνες τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ακινήτων και αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα οικονομοτεχνικά εργαλεία μια σωστή διαχείριση τους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε προσοδοφόρο παράγοντα για την τοπική κοινωνία.

Η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου που εκτός από την πλήρη καταγραφή και κατοχύρωση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας θα περιλάμβανε μια σειρά επιπλέον στοιχείων όπως α) αξία ακινήτου, β) δυνατότητες ακινήτου, γ) κίνηση ζήτησης, δ) πως θα γίνει η διαχείριση του ε) οικονομικά ζητήματα κόστους- οφέλους στ) ενέργειες αξιοποίησης , χρόνος υλοποίησης και απαιτούμενοι πόροι .

Σύμφωνα με την Νέα Αρχιτεκτονική Δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Καλλικράτης και Κλεισθένης η διαχείριση της περιουσίας των ΟΤΑ έχει ως βασικούς στόχους να βελτιώνει :

  • την Ποιότητα ζωής των πολιτών

  • την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων

  • την προώθηση τοπικής απασχόλησης,

  • την δημιουργία επενδύσεων

  • την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την διαφάνεια στις ενέργειες τις τοπικής αρχής.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να δώσει στην Δημοσιότητα έναν πλήρη κατάλογο με την ακίνητη περιουσία του Δήμου μας και τον τρόπο που αξιοποιείται !

Επιπλέον αν υπάρχει η εκπονείται κάποιο σχέδιο με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που θα μπορούν και μελλοντικές δημοτικές αρχές να χρησιμοποιήσουν για να υπάρχει μια διαχρονική αναπτυξιακή πολιτική στη διαχείριση των Δημοτικών ακινήτων προς όφελος των πολιτών .

Η ΑΝΑΣΑ δεσμεύεται στις 100 πρώτες ημέρες από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής ,αφού λάβει την σχετική πληροφόρηση, να καταθέσει σχέδιο πλήρους αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας που μπορεί να εξασφαλίσει 50% μείωση των Δημοτικών τελών σε όλες της δημοτικές Ενότητες ( Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Αροανίας και Παίων)!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.