Σοβαρές καταγγελίες του Γιώργου Τσενέ για τη "ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ" στο Δήμο Καλαβρύτων.

Το ότι οι απευθείας αναθέσεις έχουν εξελιχθεί σε "ΜΑΣΤΙΓΑ" για το Δήμο Καλαβρύτων, είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας... Το έχουμε καταγγείλει από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ "ουκ ολίγες" φορές. Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων και επικεφαλής της παράταξης "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ" κ. Γιώργος Τσενές.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξηγεί, γιατί μερικοί... νυν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι "κόπτονται" να επανεκλεγούν. Σίγουρα πάντως όχι από ενδιαφέρον για τον τόπο. Στο χέρι μας είναι να τους στείλουμε σπίτι τους, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας...:

 

Αγαπητοί Δημότες,

 

Ανεξάρτητα από την προτίμηση του καθενός σε πολιτικές και πρόσωπα, είστε ΟΛΟΙ πολίτες του Δήμου Καλαβρύτων. Και ως πολίτες του τόπου αυτού έχετε ΟΛΟΙ δικαίωμα να πληροφορηθείτε και να γνωρίζετε, και δη πριν τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

1. πόσα χρήματα έχει δαπανήσει η Δημοτική Αρχή ανά έτος σε πάσης φύσεως απευθείας αναθέσεις (ενδεικτικά και μεταξύ πολλών άλλων: για καθαριότητα νεκροταφείων, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, για καθαρισμό και αποψίλωση χόρτων σε οδούς, για αποκομιδή σκουπιδιών, για παροχή υπηρεσιών εστίασης και διαμονής, καθώς και σε προμήθειες διαφόρων ειδών, από φυτοφάρμακα μέχρι μπανάνες!);;;

2. αν και τι είδους σχέση (συγγενική ή άλλη) υπάρχει μεταξύ δημοτικών παραγόντων με εργολάβους και ποιοι είναι αυτοί;;;

3. γιατί και σε ποιες περιοχές - τοπικά διαμερίσματα του Δήμου διαπιστώνεται υπερβολικά μεγάλος αριθμός εργολάβων που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους;;;

4. για ποιο λόγο ο κ. Δήμαρχος επιλέγει συστηματικά τις απευθείας αναθέσεις, ακόμα και για συμβάσεις με αξία μεγαλύτερη των 20.000 ΕΥΡΩ (προ ΦΠΑ) οι οποίες ενώ κανονικά εμπίπτουν στη διαδικασία του Δημόσιου Διαγωνισμού, καταλήγουν να «τεμαχίζονται» σε μικρότερης αξίας τμήματα τα οποία καθένα εκτελείται μέσω απευθείας αναθέσεων;;;

 

ΚΑΛΩ τον κ. Δήμαρχο, ως τον πλέον αρμόδιο και απολύτως υπεύθυνο, να απαντήσει στα ανωτέρω κατά τρόπο σαφή και τεκμηριωμένο.

 

Ας γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι από τούδε και στο εξής κάθε απευθείας ανάθεση που θα υπογράφεται από τη Δημοτική Αρχή και θα αναρτάται στη "Διαύγεια", θα δίδεται απευθείας στη δημοσιότητα και από εμάς, ώστε να γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα για όσα πρόκειται να συμβούν.

 

Ας γνωρίζει επίσης ο κ. Δήμαρχος ότι τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν οπωσδήποτε, και δη ακόμα κι αν ο ίδιος επιλέξει να σιωπήσει, όπως έπραξε με το μείζον ζήτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου, ώστε να γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα και για όσα έχουν ήδη συμβεί.

 

Το καθεστώς της πολιτικής συναλλαγής με την κατασπατάληση Δημόσιου χρήματος πρέπει να σταματήσει άμεσα και οριστικά. Και θα σταματήσει!

 

Γιώργος Τσενές

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων

Επικεφαλής του Συνδυασμού

"ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ"

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.