Σε δυο εικόνες όλη η πραγματικότητα !!!!

Σε δυο φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η ίδια η διοίκηση του σωματείου αθλητική ένωση Καλαβρύτων, αποτυπώνεται η τάση, η λογική, η πραγματικότητα, η αλήθεια, για το πως αντιμετωπίζουν οι επίσημοι, αλλά και οι ανεπίσημοι πλοηγοί της, το έμψυχο υλικό της ομάδας.
Στην πρώτη φωτογραφία οι παίκτες της ανδρικής ομάδας, που απαρτίζεται από Καλαβρυτινά παιδιά,αλλά και αρκετές μεταγραφές !!, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας κάνουν  υδροθεραπεία, σε πισίνα ξενοδοχείου.

pisina1

Για το ίδιο τμήμα ακολούθησαν πομπώδη video, ακριβές στολές, αδιάβροχα, ζεστά μπουφάν, μελιστάλακτα διθυραμβικά δημοσιεύματα σε τεύχη κ.λ.π
Στη δεύτερη φωτογραφία, δυστυχώς, απεικονίζονται τα πιτσιρίκια μας, θεωρητικά το μέλλον της ανδρικής ομάδας, βρεγμένα μέχρι το κόκαλο, που αντιμετωπίζονται σαν τον ‘’φτωχό συγγενή’’. Μούσκεμα και στις δυο περιπτώσεις, αλλά οι συνθήκες, οι λόγοι και οι ηλικίες διαφέρουν πάρα πολύ.

akdimies vroxi

Η φωτογραφία είναι από φιλικό αγώνα που έδωσαν στην περιοχή της Αιγιάλειας. Φιλικό διότι η διοίκηση και όσοι την στηρίζουν, εντός και εκτός, φέτος επέλεξε να μην συμμετέχουν οι ακαδημίες της στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αχαίας, αλλά υποσχέθηκαν ανάλογο με τους αγώνες πρωταθλήματος  αριθμό φιλικών. Τελικά μέχρι σήμερα έχουν δοθεί ΜΟΝΟ δύο φιλικά και έτσι οι αθλητική εμπειρία των μικρών μειώθηκε κατακόρυφα και μάλιστα με ανεπίσημους αγώνες, χωρίς διαιτητές και χωρίς το δημιουργικό άγχος και τον ανταγωνισμό που προσφέρουν τα πρωταθλήματα.
Το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι όλες παροχές προς τις ακαδημίες περιορίστηκαν σε μια φόρμα και αυτή καθυστερημένα, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα οι προπονήσεις να γίνονται χωρίς ένα αδιάβροχο, χωρίς ένα ζευγάρι γάντια και ένα σκούφο και κυρίως χωρίς ασφάλιση για αθλητικούς τραυματισμούς.


Περιστολή δαπανών λέγεται αυτό;


Μια μεταγραφή λιγότερη, από τις πολλές που έκανε, θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής στο πρωτάθλημα των μικρών και μια 20αδα γάντια, σκούφους ,αντιανεμικά.
Αυτός ήταν άραγε ο στόχος ή το όνειρο των μεγάλων χορηγών, του Δήμου Καλαβρύτων και του κ. Η. Μητσόπουλου της ΤΕΜΑΚ;

Σίγουρα οι χορηγοί πρέπει να είναι αρκετά αυστηροί και να απαιτούν λεπτομερή προυπολογισμό για το που και πως θα διατεθούν τα χρήματά τους.
Στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου ΜΟΝΟ,καταναλώνεται σχεδόν ολόκληρο το μέρος των πόρων που συγκεντρώνονται, με στόχο προφανώς μια καλή πορεία ή ακόμα και βελτίωση με άνοδο στην επόμενη κατηγορία που θα προσδώσει το στείρο κύρος της επιτυχίας στους διοικούντες. Στην κατεύθυνση αυτή συμπεριλαμβάνονται, κοινωνικές παραστάσεις, γιορτινές εμφανίσεις, λαμπές εκδηλώσεις σε grand χώρους κ,ά. 
Το αποτέλεσμα μετά από είκοσι αγωνιστικές είναι, μόλις στον πρόσφατο αγώνα με τον Αχιλλέα Καμαρών να καταφέρει να ξεφύγει, κάπως, από την ζώνη των play out που οδηγεί τους  τελευταίους της κατηγορίας σε αγώνες μπαράζ μεταξύ τους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ένας υποβιβασμός που θα συμβεί σίγουρα για την ομάδα του Σκεπαστού, της οποίας οι προτάσεις για συνεργασία με την ομάδα των Καλαβρύτων δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος που όμως αγωνίζεται κυρίως με ίδιες δυνάμεις,στην ίδια κατηγορία, ενώ επιχορηγείται από τον Δήμο Καλαβρύτων με πολύ υποδεέστερο ποσό, από αυτό των 10.000 - 11.000 ευρώ που παίρνει η Α.Ε.Καλαβρύτων και που από μόνο του είναι αρκετό για τις ανάγκες μιας χρονιάς.

Φέτος η μείωση του αριθμού των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες της Α.Ε.Κ είναι καθολική. Από περίπου 85-90 παιδιά που ήταν τις προηγούμενες χρονιές, φέτος είναι αρκετά κάτω από τα μισά. !!!
Αναρωτιέται κανείς, αξίζει τον κόπο να παραμελείς τόσο προκλητικά τους ''σπόρους σου'' και να επενδύεις κατά απόλυτο τρόπο σε άυλες και ανούσιες προοπτικές;

Μικρομεγαλισμοί που αγκαλιάζουν με κομπασμό ημιεπαγγελματικά πρότυπα.
Σίγουρα όταν στο τέλος ‘’κάνεις ταμείο’’ το συμπέρασμα θα είναι καταθλιπτικό και θα δημιουργήσει απογοήτευση στα αθλητικά βλαστάρια και στις προσδοκίες των γονέων μιας τοπικής κοινωνίας.
Να και μια τρίτη φωτογραφία, από το πρόσφατο παρελθόν ,για να θυμόμαστε πως πρέπει να λειτουργεί ένα τοπικό ερασιτεχνικό σωματείο και να παράγει αθλητές που παίζουν για τον εαυτό τους και την πόλη τους, που αποτελούν συμβατό και προσφιλές πρότυπο για τους νεότερους, χωρίς υπέρογκα έξοδα, χωρίς περιττές μετακινήσεις , χωρίς συνθήκες επαγγελματικού τύπου στους μεταγραφόμενους.

fvto1Αυτά γινόντουσαν λίγο παλιότερα με τον κ. Π Σκάρπα,ντόπια ''παιδιά'' του οποίου αποτέλεσαν για πολλά χρόνια το ρόστερ της ομάδας και αποτελούν, μετά από 15 χρόνια, τον κορμό και της σημερινής ομάδας. Αυτό προσπάθησε να κάνει ξανά και ο κ. Αλέξανδρος Χουλιάρας την προηγούμενη χρονιά και μάζεψε γύρο του μεγάλο αριθμό από προπαίδες και junior, αλλά...............έπεσε σε βράχο!!!

Τελειώνοντας και η φετινή σεζόν θα μπούμε στον κόπο να κάνουμε μια ανασκόπηση των τελευταίων δύο τριών ετών,   για ζημίες και οφέλη, ώστε να αξιολογηθούν οι επιλογές που ακολουθήθηκαν, οικονομικά και αθλητικά.

Σχετικά άρθρα ''Λυπηρές εξελίξεις στην Α.Ε. Καλαβρύτων. Παραιτήθηκε και ο γιατρός Νίκος Ραζής.''

                          Παραιτούμαι απο το γκρίζο της Α.Ε.Καλαβρύτων. Οι λόγοι !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.