Προσοχή! Μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου οι δηλώσεις για Μεταλυκειακό &Τάξη Μαθητείας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ/ΤΕΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων λειτουργεί  η τάξη μαθητείας δίνοντας την ευκαιρία μιας εναλλακτικής και ασφαλούς εισόδου στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του σχολείου.

Καλούμε
τους αποφοίτους του ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Καλαβρύτων να επικοινωνήσουν με το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων για να ενημερωθούν αλλά και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας, που προβλέπεται να αρχίσει τον Οκτώβριο του 2018. Η έγκαιρη ενημέρωση θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε Τάξη Μαθητείας και για το σχολικό έτος 2018-2019.
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στο τηλ 2692023839 μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

Τι είναι το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας
Το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ. και έχει στόχο να τους φέρει σε επαφή με την αγορά εργασίας.
Στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» εφαρμόζεται ένα μικτό σύστημα εκπαίδευσης με συνολική διάρκεια εννέα (9) μήνες που περιλαμβάνει: 
α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας (4 ημέρες)
και β) εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα (1 ημέρα)
Την ευθύνη υλοποίησης του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας», έχει το ΕΠΑ.Λ., στο οποίο και εγγράφονται οι μαθητευόμενοι και στο οποίο θα γίνεται το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας (7 ώρες). Το σχολείο ορίζει έναν εκπαιδευτικό, στον οποίο μπορούν οι μαθητευόμενοι να απευθύνονται για να επιλύουν κάθε απορία τους.
Οι μαθητευόμενοι, κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητείας στον εργασιακό χώρο», υπάγονται στη νόμιμη ασφάλιση, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Η αμοιβή των μαθητευομένων ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο για τους κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 17,12€ και για τους άνω των 25 ετών σε 19,64€.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων αλλά και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: 
http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/odigos-efarmogis
https://www.youtube.com/watch?v=04LS8RZclD0

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.