Πολιτική ήττα Λαζουρά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής. Τα χειρότερα έρχονται...

γράφει ο Β. Αποστολοπουλος

Πρωτόγνωρες σκηνές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων την Παρασκευή,  στο θέμα που αφορούσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ των σπηλαίων Καστριών κ. Καρρά. Όπως αποδείχθηκε επί της διαδικασίας, ουσιαστικά η παραίτηση Καρρά ήταν η αφορμή. Στην πραγματικότητα η αιτία ήταν η αντικατάσταση του προέδρου κ. Σ. Δουκλιά κατ επιταγή όπως φαίνεται του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοντογιάννη. 

Ο κ. Κοντογιάννης για δικούς του λόγους, που έχουν αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα, (διαβάστε εδώ και εδώ) επιχείρησε να "βάλει χέρι" στα Σπήλαια των Λιμνών, με σκοπό την δική του εξυπηρέτηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δουκλιά. Όπως και να έχει το γεγονός αυτό, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς μετράει ήδη μια προσωπική "ήττα" με τριπλές επιπτώσεις. 

Η πρώτη αφορά τη δημοτική ενότητα Κλειτορίας της οποίας οι κάτοικοι είναι εμφανώς εξοργισμένοι τόσο μαζί του όσο και με τον κ. Κοντογιάννη. Δείτε τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Γεώργιου Γκλαβά στο από 9 Απριλίου 2018 άρθρο μας με τίτλο "Γεώργιος Γκλαβάς: ΟΧΙ κ.Κοντογιάννη...σας βλέπουν οι αγαπημένοι σας από τον ουρανό !!!". Δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοι, διαμαρτύρονται για ελλειπή χρηματοδότηση της Δ.Ε. Κλειτορίας από το Δήμο Καλαβρύτων. Αν δει κανείς όμως αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία θα παρατηρήσει, ότι λεφτά δόθηκαν από το Δήμο στην Κλειτορία, αλλά... "τη μερίδα του λέοντος" την πήραν στα Λυκούρια!

Η δεύτερη επίπτωση, η οποία επιχειρήθηκε να περάσει στα ψιλά, έχει να κάνει με το γεγονός ότι, από όσο θυμάμαι, για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Καλαβρύτων (εκτός και αν κάνω λάθος), καταψηφίστηκε μια τόσο σημαντική πρόταση Δημάρχου. Στην ουσία το Δημοτικό Συμβούλιο αμφισβήτησε την ικανότητα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά να προεδρεύσει του Διοικητικού Συμβουλίου των Σπηλαίων των Καστριών.

Και η τρίτη επίπτωση έχει να κάνει με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Δουκλιά ο οποίος, σωστά κατά την γνώμη μου, δεν ανέχθηκε την καρατόμηση του και ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που αφορούν αιρετά μέλη της Κλειτορίας και κυρίως τον κ. Κοντογιάννη.

Όπως όμως και να έχει, δημοτικές εκλογές έρχονται, ας αναλάβει ο καθένας τις υποχρεώσεις του, ειδικά οι κάτοικοι της Κλειτορίας και ας είναι μετά έτοιμος να δεχτεί τις συνέπειες του ψήφου του...

Και αν οι απαιτήσεις Κοντογιάννη αποτελούν το μείζον πρόβλημα του κ. Λαζουρά στην Κλειτορία, στη Δ.Ε. Kαλαβρύτων δύο άλλες επιλογές του θα του δημιουργήσουν, σύντομα κατά τη γνώμη μου, μεγάλα προβλήματα.

Η μία είναι, η ανεξήγητη; εμμονή του να κρατά αντιδήμαρχο Καλαβρύτων τον κ. Δ. Χουλιάρα του οποίου η παρουσία μέχρι στιγμής είναι καθαρά διακοσμητική.  Στη Δ.Ε. Καλαβρύτων και δεν εννοώ μόνο στα Καλάβρυτα αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Δ.Ε., τα προβλήματα καθημερινότητας των κατοίκων είναι τεράστια. Οι ανύπαρκτοι δρόμοι, οι λακκούβες στους ήδη υπάρχοντες, τα χορταριασμένα οικόπεδα "βόμβες" που δεν έχουν ποτέ καθαριστεί, (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο του κ. Θ. Χρονόπουλου που δημοσιεύσαμε χτες και αφορά το Λαγοβούνι), δίνουν μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Ποιος δε θυμάται τις εικόνες ντροπής που παρουσίασαν τα Καλάβρυτα τα Χριστούγεννα με τους δρόμους παγοδρόμιο;

Και η άλλη, είναι η επιλογή του να δώσει "γη και ύδωρ" στον πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής  Ένωσης Αθήνας κ. Βαρβιτσιώτη, εκχωρώντας του δραστηριότητες που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τις κάνει ο ίδιος ο Δήμος. (π.χ. οι εκδηλώσεις για τη Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου οι οποίες για το λόγο αυτό, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένες, με σχεδόν μηδαμινή συμμετοχή Καλαβρυτινών). Για την περίπτωση Βαρβιτσιώτη, είναι σίγουρο ότι κάποιοι έχουν "παραμυθιάσει" το Δήμαρχο, όπως είχαν "παραμυθιάσει" και τον κ. Κατσικόπουλο προεκλογικά, με τις γνωστές συνέπειες, να βγει δηλαδή εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. 

Το αν θα δικαιώσουν οι επιλογές του αυτές τον κ. Λαζουρά, μένει να το δούμε πολύ σύντομα...

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.