Ποια είναι η Δαφνιώτισσα που διάλεξε να γυρίσει και να ζήσει στον τόπο της.

Τον τόπο που αποφάσισα να υπηρετήσω και να αγωνιστώ γι’αυτόν, τον γνώρισα και τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή της ζωής μου.
Εδώ που ξεκίνησε η ζωή μου,  παίζοντας στις γειτονιές και στα χωράφια της Δάφνης και φοιτώντας στα σχολεία της, συνεχίζεται και σήμερα, με το σύζυγό μου και τα δύο παιδιά μας.
Τα όνειρά μου και οι σπουδές μου με απομάκρυναν για ένα διάστημα.

Βρέθηκα στην Αθήνα να σπουδάζω «Δημοσιογραφία Συντάκτες-Ρεπόρτερς» και να δουλεύω κάνοντας την πρακτική μου σε εφημερίδες της πρωτεύουσας. Το σαράκι της μάθησης όμως και η δίψα για πολύπλευρη γνώση, με έστειλε πάλι στα θρανία. Παρακολούθησα «Ελεγκτική Δημοσίου» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ενώ αργότερα την προσοχή μου τράβηξε η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής στην οποία ολοκλήρωσα τα προγράμματα «Προστασία Δασών» και «Βιώσιμη Γεωργία – Ανάπτυξη της Υπαίθρου». 
Οι ευκαιρίες και οι προτάσεις για επαγγελματική σταδιοδρομία, δεν ήταν ικανές να με κρατήσουν μακριά από τον  τόπο μου. 
Διάλεξα να γυρίσω και να “φτιάξω” τη ζωή μου εδώ.
Το 2013 γύρισα  στη Δάφνη, αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής για εμένα και τα παιδιά μου. Ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τα Kalavryta net αλλά και με άλλα μέσα της περιφέρειας, γράφοντας άρθρα και κάνοντας ανταποκρίσεις. 
Ένα χρόνο αργότερα μπαίνω ενεργά στη κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή εφαρμόζοντας τις γνώσεις μου για την ανάπτυξη της υπαίθρου . Ξεκίνησα μια φάρμα με αιγοπρόβατα και με πολύ δουλειά τα δύο τελευταία χρόνια είμαι κι εγώ ένας από τους παραγωγούς που δίνουν  το γάλα τους στην ΕΑΣ Καλαβρύτων. koy

Λόγω της διαφορετικής ματιάς μου ως γυναίκας και ως μητέρας, προσπαθώ για  μία πιο βιώσιμη και αειφόρο γεωργία, με  σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον πιστεύοντας περίτρανα ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε ικανές για εντυπωσιακά πράγματα και μπορούμε να διασφαλίσουμε την ένταξη της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή.
Για μένα όλο αυτό είναι ένα στοίχημα.

koy2
Η δύσκολη καθημερινότητα της επαρχίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι δεν με αφήνουν αδιάφορη. 
Οι αγρότες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι μέρος της οικογένειάς μου.
Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω τον τόπο μου, με κάθε τρόπο.

koy1


Αποφάσισα να συμμετέχω για πρώτη φορά στα κοινά έχοντας όρεξη για πολύ δουλειά, για ότι καλύτερο για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου .
Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση Παπαδόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και μπήκα σε αυτήν την υπέροχη ομάδα -οικογένεια... Η τιμή που μου έκανε είναι μεγάλη.  
Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά. Ακόμα πιο σκληρά από ότι στα ζώα μου και στα χωράφια μου. Γιατί πρέπει να διασφαλιστεί μια ποιότητα ζωής για όλους μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας.


Γεωργία Κουτσιουρή 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην Δ.Ε Παίων με την ''Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών'' και υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Παπαδόπουλο

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.