Περίμενε υπομονετικά δυό δεκαετίες για να κάνει το χρέος του ο κ. Γιώργος

Το όνειρο αυτού του ανθρώπου περίμενε σχεδόν 20 χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Ο πρώην τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Μπούμπουκα, κ. Γιώργος Κωνσταντάρας εμπνεύστηκε και αγωνίστηκε με υπομονή και επιμονή για την κατασκευή ενός μνημείου ηρώων που θα αποτίει στο εξής φόρο τιμής στους 14 πεσόντες συγχωριανούς του, που έδωσαν την ζωή τους μαχόμενοι για τα ιδανικά της  πατρίδας  σε διάφορες φάσεις της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων κατάφερε τελικά να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα, που ταυτόχρονα αποτελούσε και Εθνικό χρέος, κατασκευάζοντας το ηρώο πεσόντων στο χώρο όπου  σήμερα έγιναν τα αποκαλυπτήρια.

Είχε προηγηθεί θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου χοροστατούντος του  ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου, συμπροσευχομένων Ιερέων της περιοχής.

Συγκινητική η παρουσία του υπερήλικα πλέον κ.   Γιώργου  Κωνσταντάρα μπροστά στον ιερό χώρο που αποτέλεσε όνειρο ζωής για αυτόν.

Στον ιδιαίτερης αξίας λόγο του δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον δήμο Καλαβρύτων και τον βοηθό Δημάρχου κ. Νίκο Μαγκαφά του οποίου η παρουσία, όπως είπε, ήταν σημαντική σε όλες τις φάσεις της κατασκευής του μνημείου. 

Στον χώρο τελέσθηκε τρισάγιο, προσκλητήριο πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων.

Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού, πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος κ. Αθ. Παπαδόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Χουλιάρας, ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Χ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Ν. Πατερέλης, ο Τοπικός Πρόεδρος του  Μανεσίου κ. Κουτρουμάνης, το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Μ.Κ.Ο κ. Φ.Σαρδελιάνος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.