Παρέμβαση του Φάνη Παπαγεωργίου για την μελέτη ανάπλασης των χώρων του ολοκαυτώματος.

Παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του πανελληνίου συνεδρίου Μελάμπους,από τον Σπύρο και Γιώργο Σαμαρτζόπουλο η μελέτη -πρόταση της ‘’τριλογίας ‘’του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος που περιλαμβάνει ενοποίηση των σημαντικών σημείων μνήμης,δημοτικού σχολείου, νεκροταφείου και τόπου εκτέλεσης με ολοκληρωτική ανάπλαση του τελευταίου. Επί της μελέτης αυτής αυτής έγιναν κάποιες τοποθετήσεις από το ακροατήριο. Μια από αυτές ήταν του Φάνη Παπαγεωργίου, ο οποίος πολύ εύστοχα τόνισε, ότι μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης, τον σχεδιασμό , την χρηματοδότηση, την αδειοδότηση και όλα τα άλλα υπαρκτά νομικά εμπόδια που σίγουρα θα πρέπει να προσπεραστούν, υπάρχει κάτι που επιβάλλεται και μπορεί να γίνει σήμερα.

Αυτό είναι ο άμεσος σχεδιασμός, από την δημοτική αρχή, για την διάσωση στο κοιμητήριο, των μνημάτων των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, καθώς μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, αλλοιώνεται η αρχική μορφή τους. Αυτό είναι αναγκαίο, εφικτό και δεν μπορεί να περιμένει τις όποιες άλλες εξελίξεις που σίγουρα θα είναι χρονοβόρες και μπορεί να οδηγήσουν σιγά -σιγά στον αφανισμό των μνημάτων μνημείων του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος. 

Φυσικά ο κ. Παπαγεωργίου δεν μίλησε ως Καλαβρυτινάρχης, όπως κάποιος άλλος έκανε χθές, για άλλο λόγο, στο ίδιο συνέδριο. Μίλησε για την συναισθηματική εκτίμηση που ο ίδιος έχει και που πιστεύει ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα η διάσωση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.