Ο '' Λουδοβίκος'' των Καλαβρύτων είπε: ΝΑΙ να τους μπλοκάρουμε τον Α.Φ.Μ να τελειώνουμε !!!!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπως ήταν φυσικό, έγινε σχετική ενημέρωση προς τους  συμβούλους για το θέμα της αποχέτευσης. Ενώ τα μεγάλα έργα των αγωγών και του βιολογικού είναι σχεδόν έτοιμα, απομένουν, για να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία, οι ιδιωτικές συνδέσεις προς τους κεντρικούς αγωγούς. Αυτή η ενέργεια θα επιβαρύνει φυσικά τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι ανάλογα με την δυσκολία σύνδεσης να πληρώσουν αρκετά χρήματα στον τεχνικό που θα αναθέσουν την εργασία.

Πριν από αυτό όμως υπάρχει το ποσό των 460 ευρώ, που θα έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί από όλους στα ταμεία του Δήμου, προκειμένου να αποπληρωθεί κομμάτι του έργου που δεν μπορούσε να ενταχθεί στον αρχικό προυπολογισμό.

Φαίνεται όμως ότι είναι αρκετοί αυτοί που ακόμα δεν έχουν πληρώσει, είτε γιατί ενώ έχουν την δυνατότητα, ελπίζουν να ‘’την γλυτώσουν’’ ( στρατηγικοί κακοπληρωτές), είτε πολύ πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα να περάσουν οι οφειλές στην εφορία – να μπλοκαριστεί ο Α.Φ.Μ, ώστε το κάθε φυσικό πρόσωπο να υποχρεωθεί σε τακτοποίηση. Αυτά προβλέπει ο νόμος, αυτά πρέπει να πει και ίσως να κάνει, ο εκάστοτε Δήμαρχος.

Σε αυτό το σημείο όμως, παρενέβη δημοτικός σύμβουλος ο οποίος με φεουδαρχική απρέπεια και αλαζονικό ύφος είπε κοφτά για συμπολίτες του που τον ψήφισαν και τον έστειλαν εκεί να υπηρετεί τα συμφέροντα και τις αδυναμίες τους ‘’ ..ΝΑΙ να τους μπλοκάρουμε τον Α.Φ.Μ να τελειώνουμε’’’.

Άκου να τελειώνουμε !! με ποιους να τελειώνουμε κ. ''Λουδοβίκο;'' με τους ανήμπορους; με αυτούς που είναι άνεργοι; με αυτούς που σπουδάζουν παιδιά; με τους χαμηλοσυνταξιούχους; με ανθρώπους με ποσοστά αναπηρίας; με τους πολίτες- οικογενειάρχες που παλεύουν και στο τέλος του μήνα ‘’δανείζονται’’ από τον κουμπαρά των παιδιών τους ;

ΝΤΡΟΠΗ !!!

Που ήσουν κ. Δημοτικέ σύμβουλε όταν έπρεπε να διαμαρτυρηθείς γιατί π.χ σε ένα συγκρότημα που υπάρχουν καταστήματα και κάποια ακίνητα, με ανάλογο αριθμό ιδιοκτητών, επιβάλλεται, ένα και μόνο ένα,ποσό 460 ευρώ που μοιράζονται όλοι;

Που ήσουν όταν για το απέναντι ή το δίπλα χαμόσπιτο θα πρέπει ένας γέροντας να επιβαρυνθεί όλο το ποσό;

Που ήσουν κ. Δημοτικέ σύμβουλε όταν έπρεπε να αντισταθείς για το ''άνοιγμα'' των διακλαδώσεων ;

Μέχρι και η κυβέρνηση που είναι πολύ πιο μακριά από τον εκάστοτε δημότη, φρόντισε να ρυθμίσει τις οφειλές αναγνωρίζοντας την δυσκολία που υπάρχει

Φίλε αναγνώστη σίγουρα θα αναρωτηθείς για το ποιος είναι ο ανάλγητος ‘’Βασιλέας’’. Αυτό δεν έχει τόσο σημασία γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και χορτάτοι καθώς είναι σφυρίζουν αδιάφορα

Το θέμα είναι αν ο πολίτης επιλέγει τέτοιους για την εκπροσώπησή του.

Η φράση επιλέγει τέτοιους για την εκπροσώπησή του, μας θυμίζει τις δημοτικές εκλογές και τότε....τον ποιον στέλνουμε να υπηρετήσει τον πολίτη είναι στα χέρια μας, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ λοιπόν.

Ας προσπεράσουμε όμως σαν να μην υπάρχουν, τους έσχατους που έσονται πρώτοι με δικιά μας ευθύνη και ας πάμε στην ουσία.

Το έργο έχει γίνει, είναι μεγάλο και ουσιαστικό, για την καθημερινότητα ,την υγεία, τον τουρισμό την οικονομία των Καλαβρύτων. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην υλοποίηση του και τώρα, με την δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς των Δήμο μέχρι και σε 100 δόσεις, μπορούμε.!!

Ας μην δώσουμε την χαρά σε κάποιους, σαν τον ανεκδιήγητο σύμβουλο, να απειλούν τον γειτονά τους  και να χασκογελούν με την αδυναμία του. Ας βοηθήσουμε, ως εκεί που μπορούμε, για να απομονωθούν τέτοια φαινόμενα και ας σπρώξουμε αυτό τον τόπο προς την κατεύθυνση που θα ωφεληθούν οι περισσότεροι.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

theodoros0

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.